Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Davidsson petad i lag-VM

Förbundskapten Peter Jansson tog inte med Jonas Davidsson i det svenska laget till semifinalen. Ett beslut som förvånade många.
– Jävligt konstigt, tycker en besviken Davidsson.

Annons
Jonas Davidsson får inte chansen i lag-VM.

När MVT når Jonas Davidsson blir han först lite förvånad när vi berättar att han inte är med i laguppställningen.

– Peter skulle ringa mig och ge besked, men jag har inte hört något.

Besvikelsen var påtaglig hos Motalasonen.

– Jag är näst bäste svensken snittmässigt, efter Andreas Jonsson i både svenska och polska ligan. Jag vet inte vad Peter har emot mig. Men det är som det är, jag får väl önska grabbarna lycka till.

Vi tog omgående kontakt med Jansson, som lät stressad och bad oss återkomma om en halvtimme. Han skulle ringa ett par samtal.

Det visade sig att ett av samtalen var till Jonas. Nye förbundskaptenen Peter Jansson ville då ha med Jonas i laget, dock inte i semifinalen, utan i Race off-tävlingen och/eller finalen. Davidsson tackade då nej.

– Jag hade en plan och i den ingick att Jonas skulle köra senare, men han ville inte. Det är en sak mellan honom och mig, säger Peter Jansson.

Det svenska laget i semifinalen mot Finland, Australien och Storbritannien kommer att representeras av följande kvintett: Andreas Jonsson, Magnus Zetterström, Fredrik Lindgren, Antonio Lindbäck och Daniel Nermark.

– De tre förstnämnda kör i GP-serien, så de är givna. Antonio är i bra form och Nermark hade King’s Lynn som hemmabana under flera år, motiverar Jansson.

– Laget jag har tagit ut till King’s Lynn är det jag känner är starkast där. Det var synd att Jonas tackade nej till medverkan i Vojens, han är en väldigt duktig speedwayförare. Men det är bara att gilla läget.

Piraternas lagledare Stefan Andersson är kritisk till att Jonas inte fick plats i laget.

– Det är horribelt. Jag säger inte detta bara för att jag är hans lagledare. Det är bara att kolla på alla snittlistor så kan man konstatera att han är gjuten i ett lag-VM. Han kör också alltid bra i landslaget, säger ”Ando” och fortsätter:

– Jag tycker också det är konstigt att Jonas inte får vara med i semin, för att sedan bli erbjuden en plats i Race off eller finalen. Tänk om alla förare kör kanonbra i semifinalen, ska han då peta någon?

MVT försökte att nå Antonio Lindbäck för en kommentar. Han var dock upptagen med en seriematch i Polen.

Kenny Wiis

0141-22 36 05

[email protected]

Mer läsning

Annons