Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det kommer att bli tufft"

I dag är det Sveriges tur att kämpa för en final i lag-VM i speedway.
Tufft motstånd i form av Finland, Australien och Storbritannien väntar.
– Det kommer att bli tufft, kommenterar Jonas Davids-
son.

Annons

Att Jonas Davidsson skulle representera Sverige i semifinalen i lag-VM blev klart i torsdags. När han blev tillfrågad efter Andreas Jonssons återbud behövdes inga längre funderingar för att han skulle tacka ja.

– Besvikelsen var stor från början. Så mitt enda svar att köra i Vojens då var nej. Men sen har Peter och jag haft en dialog hela tiden och när han ville ha med mig senare var det okej. När Peter ringde mig i veckan var det inte så svårt att tacka ja, säger Jonas.

När MVT-sporten når Motalaföraren är han, liksom stora delar av det svenska laget, redan på plats i Storbritannien och laddar inför dagens match.

Hur känns det för din del?

– Det känns bra i kroppen. Det har ju varit lite upp och ner efter skadan, men det är träning i dag på morgonen så då får vi se hur det går.

Vad tror du om motståndet?

– Det är en öppen tävling så det gäller att tagga till ordentligt. Det är tre jämna lag och så har Finland några som kan raca till det lite.

– Det vore riktigt skönt att vinna i morgon (läs i dag). Det skulle vara bra att slippa race off, jag tror att den kommer bli riktigt tuff.

Hur det svenska laget kommer att se ut i en eventuell final eller i race off är för tidigt att säga.

– Vi får se vad som händer i semifinalen. Jag tar en tävling i taget, säger Davidsson.

Vad har du fått för intryck av Peter Jansson som förbundskapten?

– Jag kan inte säga så mycket om Jansson än. Men alla tränare i elitserien är easy going och lätta att ha att göra med. Vi förare vet vad som måste göras på banan, oavsett vilket lag vi tillhör.

Förutom Davidsson representeras det svenska laget även av Antonio Lindbäck, Fredrik Lindgren, Daniel Nermark och Magnus Zetterström.

Lördagens semifinal mellan Polen, Danmark, Ryssland och Tjeckien blev uppskjuten till söndagen på grund av regn. Polen vann stort med 68 poäng och satte därmed nytt poängmässigt rekord för ett lag. Tvåa blev Danmark på 45 poäng, trea Ryss-

land på 31 och sist kom Tjeckien som skrapade ihop åtta poäng. Det innebär att Polen går direkt till final, medan Danmark och Ryssland tillsammans med tvåan och trean från dagens match gör upp om två finalplatser i race off.

Mer läsning

Annons