Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Doldisen räddade Indianerna i elkaoset

Här är doldisen som räddade SM-semifinalen i Sannahed. Anders Helmersson fick fart på strömmen efter ett mörkerdrama. – Det är inte ofta jag jobbar inför direktsänd tv, säger han till NA.

Annons

Det var i pausen efter det tionde heatet som SM-semifinalen i Sannahed på Ica Maxi arena tog en ny vändning. Huvudläktaren blev plötsligt lika svart som himlen och elfelet starten på en mer än en timme lång mörkercirkus.

Ingen tycktes kunna hitta felet och publiken började till och med gå hem. Under en period släcktes till och med hela arenan ner.

Men då stod han plötsligt där, Anders Helmersson från infrastrukturföretaget Infratek.

Efter att först ha undersökt ett felfritt skåp var felet slutligen lokaliserat till Indianernas egna.

– De hade ett eget hänglås som vi behövde ta oss igenom, säger Helmersson, som drog stor publik till sig när han kämpade för att få ljus till arenan igen.

Ett 50-tal personer följde hans arbete samtidigt som han backades upp av säkerhetspersonal som försökte hålla media och tv-kanalen CMore, som direktsände matchen, på säkert avstånd. Ett tag började till och med en kontakt att brinna och drog ännu fler nyfikna besökare till sig.

Men Helmersson höll sig iskall med sin pannlampa.

– Det gick en huvudsäkring på kundens anläggning. Så det försvann en fas helt enkelt. Det var hyfsat enkelt att lösa det här felet.

Hur tyckte du att du skötte dig?– Bra. Det är inte varje dag man får jobba inför så här mycket publik och i tv, säger han och skrattar.

När matchen startade igen lyckades Indianerna säkra finalplatsen. Matchen blev kraftigt försenad och slutade 22.30.

Läs mycket mer om matchen i torsdagens NA, papperstidningen, som du även kan köpa här nedan som e-tidning under torsdagen!

Mer läsning

Annons