Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter tunga vinsten: "Svårt att beskriva"

Två heatsegrar och en spektakulär omkörning. Joel Andersson briljerade inför hemmapubliken.

Annons
Joel Andersson.

Joel Andersson börjar växa in allt mer i elitseriekostymen. Sedan den första trepoängaren kom hemma mot Vetlanda den 21 maj har det blivit snålt med poäng för 18-åringen.

På tisdagkvällen mot Vargarna blev det proppen ur. Inte bara för att han körde in sex poäng och kammade hem två heatsegrar - utan för sättet han gjorde det på.

- Allting stämde. Banan var bra, starterna var bra, cyklarna fungerade bra – allting bara klickade. Det är svårt att beskriva men allting fungerade bra, säger han.

Den första trepoängaren var den mest spektakulära. Heatsegern såg ut att gå förlorad till Vargarnas Jason Doyle men på det sista varvet i den sista kurvan kom Joel flygande som skjuten ur en raket. På utsidan blåste han förbi och tog hem sin andra seger i elitserien.

- Det var en härlig känsla. Jag låg bakom och satsade i flera varv, och till slut så fungerade det. Riktigt kul, säger Joel.

Slutresultatet mot Vargarna blev klara 56-34 och därmed la hemmalaget beslag på alla tre poäng. Indianerna ligger på femteplats och har två poäng ned till Smederna under slutspelssträcket.

- Serien är tuff och det är väldigt tajt. Vi behövde verkligen den här bonuspoängen, säger Andersson vars självförtroende är på topp inför nästa match mot Västervik den 5 augusti.

Mer läsning

Annons