Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finns med – i lag-VM-truppen

Tidigare under fredagen stod det klart att Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck står över finalen i par-VM. Men i lag-VM-truppen finns båda indanförarna med.

Annons

På fredagen gick deadlinen ut för att nominera en bruttotrupp till lag-VM i speedway, en tiomannatrupp, varifrån förarna sedan måste väljas. Svensk förbundskaptenen Morgan Johansson hade, precis som väntat, med Indianernas båda svenska stjärnor Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck med i sin tiomannatrupp.

Förutom dem finns även de båda svenska GP-stjärnorna Andreas Jonsson och Tomas H Jonasson med, liksom par-VM-förararna Peter Ljung och Linus Sundström samt Kim Nilsson, Jonas Davidsson, Oliver Berntzon och Joonas Kylmäkorpi.

Sverige kör sin semifinal i polska Gniezno den 6 juni, mot Polen, Tjeckien och det lag som vinner förkvalet mellan Ryssland, Tyskland, Slovenien och Italien. Vinnaren i semifinalen går direkt till finalen i danska Vojens den 13 juni, medan tvåan och trean gör upp om den sista finalplatsen med tvåan och trean i det andra kvalet vid ett raceoff på samma arena två dagar före finalen.

Mer läsning

Annons