Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust för Indianerna - slutar fyra i elitserien

Indianerna förlorade i Motala och sltuade därmed fyra i elitserien. Eftersom Smederna-Vargarna avbröts efter sju heat så får Indianerna vänta på sin kvartsfinal-motståndare tills den matchen är avgjord.

Annons
Indianernas supportrar håller värmen i Motala.

Indianernas elitseriesäsong är över. Serieepilogen mot Piraterna mot Motala slutade med förlust, 48-42.

Förlusten innebär att Indianerna slutade som fyra i årets elitserie. Eftersom Smederna-Vargarna avbröts efter sju heat så får Indianerna vänta på sin kvartsfinalmotståndare tills den matchen är avgjord.

Följ matchen här:

Heat 15:

Nedan har ni direktrapporteringen från kvällens match:3-3Bjerre 3

Sundström 2

Holder 1

Iversen/utesluten Lindbäck 0

Kommentarer: Bjerre avslutar säsongens sista match med sin tredje heatseger. Iversen körde över tejpen och blev utesluten. In kom Linbäck, som kammade noll.

Slutställning:

48-42Inför heat 15: Dags för nomineringsheatet. Holder/Sundström för Piraterna och Bjerre/Iversen för Indianerna.

Heat 14: 2-4

Iversen 3

Ward 2

Protasiewicz 1

Hancock stopp.

Kommentar: Darcy Ward - av alla - säkrar piratsegern genom att ta en avgörande tvåpoängare bakom Iversen. Hancock tog starten men åkte på sitt andra stopp denna kväll.

Aktuell ställning: 45-39.

Heat 13: 5-1

Sundström 3

Holder 2

Lindbäck 1

Lindgren 0

Kommentar: Piraterna tar kvällens femte femetta och säkrar minst oavgjort i matchen. Samtidigt har Inianerna bärgat bonuspoängen och säkrat fjärdeplatsen i serien. Lindgren tog starten men blev utkörd av Sundström efter ett varv och föll från första till sista plats.

Aktuell ställning:43-35.

20.35: Nu kör vi igen!

Inför heat 13: Plötsligt blir det ett avbrott i tävlingen. En traktor rullar till slut ut på banan för att lägga på ett tunt lager med nytt material. Stefan Andersson Skill säger i högtalaren att det är domarens beslut, inte förarnas.

Kvällens publiksiffra: 2 685 tappra i regnet och snålblåsten.

Heat 12: 3-3Ward 3

"Pepe" 2

Bjerre 1

Ward 0

Kommentar:

Aktuell ställning:

Pedersen uteslutenMed en minut kvar till heatstart fick Bjarne Pedersen problem med cykeln och fick åka in till depån. Det blev stor dramatik när Pedersen skulle hämta en ny cykel. Pedersen missade precis tvåminutersregeln och blev utesluten. Heatet vanns av Darcy Ward före "Pepe". Bjerre trea.38-34.Heat 11: 2-4.

Max 3

Engman 2

Andersson 1

Gustafsson fall.

Kommentar: Efter bara en poäng på fyra heat slår Micke Max till med en viktig seger och säkrar i praktiken den viktiga bonuspoängen till Indianerna. Indianerna vann hemma med 56-34. Simon Gustafsson låg trea då han fick ett res i det blöta underlaget och gick omkull. Reste sig dock och gick sportsligt av banan utan att heatet behövde stoppas.

20.09

20.07:

Heat 10:

Aktuell ställning: 35-31.: Förarna rullar ut till elfte heatet - trots regnet.Funktionärerna kallas tillbaka till sina platser. Samtidigt tilltar regnet och tävlingsledaren kallas till depån. Ajaj...Då väntar en kortare paus. Grozdanovski springer i väg och fixar hamburgare.4-2Hancock 3

Iversen 2

Gustafsson 1

Kommentar:

Aktuell ställning:

Heat 9:

Max 0.Hancock och Gustafsson drog iväg för Piraterna, men Iversen visade järnvilja och åkte upp sig till en klar andraplats. Tungt går det för Max, som körde in sin tredje nolla i rad. Nu är det paus. Det har varit ett rasande tempo på matchen.33-27.1-5.

Bjerre 3

Lindgren 2

Ward 1

Kommentar:

Aktuell ställning:

Heat 8:

Engman 0Efter tre raka ettfemmor slår Indianerna plötsligt tillbaka och tar kvällens tredje femetta. Bjerre ser stekhet ut och leder från start till mål. Lindgren rundade Ward i första sväng och fullbordade femettan. Ett litet extra prestigemöte efter Lindgrens twitterhån mot australiensaren tidigare i kväll.29-25. 5-1

Holder 3

Pedersen 2

Iversen 1

Max 0

Kommentar: Tredje raka fem-ettan för Piraterna. Iversen fick en väldigt svag start, men kom starkt mot slutet. Men det räckte inte hela vägen. Indianerna bytte reserv, Andersson ut och Max in. Max kom sist.

Aktuell ställning: 28-20Heat 7: 5-1

Sundström 3

Hancock 2

Lindbäck 1

Protasiewicz stopp

Kommentar: Piraterna tar sin andra raka femetta och plötsligt är hemmalaget i fyrapoängsledning. Fullständigt misslyckat heat för gästerna. Protasiewicz ryckte till i startögonblicket och hamnade på efterkälken direkt. Domaren valde dock inte att avbryta heatet för ojämn start. "Pepe" gav sedan upp i slutet, lät Lindbäck jaga istället.

Aktuell ställning: 23-19

Heat 6: 5-1Pedersen 3

Holder 2

Bjerre 1

Kommentar:

Aktuell ställning:

Lindgren 0Bjerre fick en bra start, men var alldeles för snäll och släppte förbi först Pedersen och sedan Holder. Lindgren var aldrig med i heatet. Tungt heat för Indianerna.18-18

Heat 5

: 4-2.

Sundström 3

Lindbäck 2

Gustafsson 1

Kommentar:

Aktuell ställning:

Inför heat 5:

Heat 4:

Max 0. Lindbäck var snabbast i väg men blev passerad av Sundström på första varvet. Antonio jagade och satte in en attack på tredje varvet men hamnade i stället långt ut i det tjocka materialet i andra kurvan och tvingades slå av. Lyckades i alla fall greja tvåpoängaren.13-17. Regnet har avtagit även om det fortfarande droppar lite. Då är blåsten förmodligen värre för förare och publik.2-4Iversen 3

Engman 2

Andersson 1

Ward  stopp

Kommentar: Jämn start på heatet där Iversen och Ward hade en kamp, men efter ett varv fick omtalade Ward stoppsladd och gav upp. Iversen kunde dra ifrån och vinna heatet. Pigg start av Indianerna.

Aktuell ställning: 9-15

Heat 3: 1-5.

Lindbäck 3

Protasiewicz 2

Holder 1

Kommentar

Aktuell ställning:

Heat 2:

Pedersen 0: Indianerna ser rejält taggade ut. Protasiewicz tog starten från andraspåret och Lindbäck hakade på. Överlägsen femetta för gästerna. Samtidigt tilltar regnet... 7-11. 5-1Gustafsson 3

Engman 2Max 1

Andersson 0

Aktuell ställning:

Kommentar: Inget vidare reservheat från firma Max/Andersson. Duon kom på efterkälken direkt. Det var dessutom nära att Andersson kraschade då han fick kast med sin cykel.6-6.

Heat 1: 1-5.

Bjerre 3

Lindgren 2

Sundström 1

Kommentar:

Aktuell ställning: 

19.02:

19.00:

18.45:

18.35:

18.25:

18.20:

18.15:

18:10:

Hancock stopp Drömöppning för Inianerna. Bjerre flyger i väg i starten i sitt neongröna ställ från ytterbanan och vinner heatet ohotad. Lindgren lika klar tvåa. Hancock fick stopp i andra sväng, rullade in på innerplan.1-5.Banan ser riktigt blöt och hal ut. Verkar som om Piraterna vill ha det så. Kvällens första heat är på gång. Hancock och Sundström mot Lindgren och Bjerre. Nu kör vi!Speakern meddelar att det första heatet drar igång inom kort. Det blir dock ingen förarpresentation.  Aj, aj. Nu öser regnet ner igen. Fortfarande oklart om det blir match. Stefan Andersson Skill är ute på banan igen och inspekterar. Nu i samråd med lagkaptenen och VM-ledaren Greg Hancock. Fortfarande ingen som arbetar med banan.Stefan Andersson Skill kommer knallande ut på banan med en kopp kaffe i näven. Sparkar lite i gyttjan framme vid starten där en presenning lagts ut. Stefan avslutar med att halvspringa bort till depån. Det känns som det slutat regna, men det kan ändra sig snabbt.Det duggregnar fortfarande och inga funktionärer jobbar med banan. Enligt väderleksrapporten ska regnet dra norröver men när tycks ingen veta. Man kan nog utgå ifrån att matchen hur som helst kommer att bi försenad, om den blir av alls.Jag (Henrik) tog en tur runt i depån. Såg inte till Darcy Ward, han satt nog i omklädningsrummet och tryckte. Däremot dök Linköpings hockeytränare Roger Melin oväntat upp i sällskap med ett sponsorgäng. Pratade lite med Simon Gustafsson som stod och huttrade under depåtaket. Han berättade om en galen match i brittiska ligan i går, och att pappa Henka var på ingång. Morsade även på Dalle Andersson Bäckström och Stefan Andersson Skill men jag tror inte att dessa herrar morsade på varandra. Det har ju varit ett ordentligt ordkrig inför matchen där Dalle starkt ifrågasatt uttagningen av Ward och Stefan svarat med att kalla Dalle för "tönt". Då är jag (Daniel Grozdanovski) och min betydligt mer rutinerade kollega Henrik Brändh på plats i Motala. Just nu är det regnväder över stadion och det oklart om det blir match. Speakern säger att det kan ljusna under kvällen och skänker hopp till publiken och oss andra. Det har varit många snackisar inför den här matchen. Det hettade till när Piraternas stjärnförare Darcy Ward inte klarade alkoholtestet i samband med Lettlands GP i söndags. Detta fick Indianernas lagledare "Dalle" coh ordförande Dan-Åke Moberg att gå i taket och skickade in en protest till Svemo om att stänga av Piraternas förare. Under tisdagens väntades det beslut från Fim (The International Motorcycling Federation) om en eventuell avstängning gällande Ward. Men något beslut har inte kommit och skulle det bli match så kommer Ward att köra för Piraterna. Beslut om Darcy Ward från Fim väntas under onsdagen.

Indianernas lagkapten Fredrik Lindgren gav extra tändvätska inför matchen när han la ut en bild på Twitter där han hånade Darcy Ward. Vi återkommer med mer information och väder och vind om ett tag.

Förhandstext:

Han har varit petad i tre matcher i rad, men i kväll, tisdag, är Indianernas danske förare Kenneth Bjerre tillbaka i laguppställningen. Mot Piraterna, i elitseriens sista omgång, väljer Indianernas lagledare Daniel "Dalle" Andersson Bäckström att ställa över Cameron Woodward och i stälelt ge Kenneth Bjerre chansen.

– Självklart är jag besviken över petningen, håller inte med om den, men jag gör mitt jobb. Nu är det en ny dag och ny tävling, säger Kenneth Bjerre som slutade fyra i söndagens GP i Lettand.

Både Piraterna och Indianerna är klara för SM-slutspelet, men det finns ändå en del att åka om. Piraterna behöver vinna för att säkra andraplatsen och gå direkt till semifinal. Indianerna behöver ta bonuspoängen för att hålla fjärdeplatsen och därmed få bestämma om man vill börja hemma eller borta i kvartsfinalen. Dackarna är två poäng bakom och kan snuva Indianerna på fjärdeplatsen via en trepoängare mot Rospiggarna. Det lutar åt att Indianerna får möta Dackarna i kvartsfinal men det kan även bli Vargarna eller Smederna.

Tisdagens match i Motala har fått extra tändvätska. På måndagen lämnade Indianerna in en protest till Svemo mot att Piraterna tagit ut Darcy Ward i laget. Australiensaren blev i söndags avstängd från VM-tävlingen i Lettland eftersom han fastnade i ett alkoholtest före tävlingen.

Indianernas ordförande Dan-Åke Moberg har undertecknat protesten och både Moberg och Dalle Andersson Bäckström riktar stark kritik mot Piraternas lagledare Stefan Andersson Skill som tagit ut Ward i laget.

– Det är skandal att inte Stefan Andersson Skill ställer över honom, han är ju dessutom förbundskapten också. Jag tror att han vill göra allt för att vinna över oss, säger "Dalle".

Följ matchen:

Henrik Brändh och Daniel Grozdanovski är på plats och direktrapporterar på na.se. Rapporteringen kommer att starta runt 18.00.

Lagen, Piraterna: 1) Greg Hancock, 2) Linus Sundström, 3) Chris Holder, 4) Bjarne Pedersen, 5) Darcy Ward, 6) Fredrik Engman, 7) Simon Gustafsson.

Indianerna: 1) Fredrik Lindgren, 2) Kenneth Bjerre, 3) Piotr Protasiewicz, 4) Antonio Lindbäck, 5) Niels-Kristian Iversen, 6) Mikael Max, 7) Joel Andersson.

Om SM-slutspelet: Ettan i grundserien (just nu Elit Vetlanda) och tvåan (Piraterna) direkt till semifinal. Trean (Rospiggarna) väljer kvartsfinalmotståndare av lag fem (Dackarna) och sex (Vargarna). Fyran (Indianerna) möter resterande lag och väljer om man ska börja hemma eller borta. Kvartsfinal 1 körs den 26 augusti.

Läs mer inför matchen i tisdagens NA, papperstidningen, som du även kan köpa som e-tidning här nedan!

Mer läsning

Annons