Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gipset kastat – Lindbäck i ödestest i dag

Antonio Lindbäck har kastat gipset. I kväll testar han på Sannahed – sedan bestäms datum för comeback. Han utesluter inte comeback mot Västervik på tisdag.

Annons

På tisdagsförmiddagen fick Indianernas stjärna Antonio Lindbäck gipset bortklippt efter båtbensfrakturen i högerhanden.

Redan samma dag gjorde han sina första varv på Sannaheds oval, med ett specialskydd runt handleden.

– Det kändes onödigt att vänta när gipset äntligen var borta. Jag ska inte säga att det var ovant att köra, men man märkte att man gått i gips ett par veckor. Handen gjorde inte exakt som jag ville att den skulle göra, säger Lindbäck.

Det var i en match med sitt polska andraligeslag Lodz, borta mot lettiska Daugavpils den 4 maj, som Lindbäck bröt båtbenet när han kraschade i samband med en provstart.

Lindbäck, som hade ett skakigt 2013 bakom sig, hade då inlett 2014 års säsong lysande och kört ihop 104+8 poäng på 44 heat, inklusive bonuspoäng ett snitt på 2,55, under säsongens nio första tävlingar.

Han är inte orolig för att den formen försvunnit under tre veckors konvalescens.

– Nejnej, det är bara att gå in och köra. Det här får man se som ett lite längre brejk bara, nu är det upp på sadeln igen och fortsätta. Det som har hänt har hänt, varför ska man gå och fundera på det?

I dag, onsdag, genomför Lindbäck ett nytt test, på Avesta motorstadion, som kommer att avgöra exakt när han kan vara tillbaka i tävlingssammanhang igen.

– Jag ska pusha lite hårdare och se hur handen fungerar när det blir på riktigt. Vad det handlar om är att jag inte är van att använda det skydd jag har på handen, som gör att jag får ändra hållningen när jag gasar och när jag håller i cykeln. Men det ska nog inte ta så lång tid att lära in, säger han.

När kan du vara tillbaka?– Det vill jag inte svara på förrän efter kvällens träning. Men vi snackar inte två-tre veckor, utan snarare om det blir Polen på söndag (Lodz bortamatch mot Rybnik) eller Indianerna på tisdag (hemma mot Västervik) eller så. Det är det vi ska ta beslut om.

Mer läsning

Annons