Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädjebeskedet: "Pepe" kan köra på tisdag

Här är Indianernas glädjebesked: Piotr Protasiewicz kan köra i hemmapremiären på tisdag, trots hjärnskakningssymptomen efter premiärkraschen.

Annons
Det såg allvarligt ut – men Piotr Protasiewicz har redan lämnat klartecken efter kraschen i Målilla.

Det var i åttonde heatet av premiären borta mot Dackarna i tisdags som Indianernas Piotr Protasiewicz körde in i Joonas Kylmäkorpis bakhjul och kraschade.

Han kunde inte köra mer under kvällen, och satt med hjärnskakningssymptom i depån innan han åkte redan i paus.

– Han satt nästan och kräktes i depån, förmodligen en hjärnskakning. Dessutom hade han ont i benet, sa Indianernas ordförande Dan-Åke Moberg till NA efteråt.

Men nu står det klart att det inte är någon fara med "Pepe". Veteranen kan köra i hemmapremiären mot Rospiggarna på tisdag. Det säger Indianernas lagledare Daniel "Dalle" Andersson-Bäckström.

– "Pepe" är okej, han var hos läkare och fick klartecken i dag, säger "Dalle".

Ett väldigt viktigt besked för Indianerna som redan saknar danska VM-stjärnan Kenneth Bjerre, med brutet nyckelben, och Antonio Lindbäck, med brutet båtbenet. Bjerre är närmast en comeback, räknar med att köra Finlands GP nästa lördag, men "Dalle" vågar inte hoppas på honom redan till på tisdag.

– Nej, det har jag inga stora förhoppningar om. Men jag ska ta kontakt med honom de närmaste dagarna. Han har ju fått nyckelbenet hopskruvat, så det finns en liten chans. Men om han vill köra nu på tisdag måste han testa innan, så han inte kommer hit utan att ha kört något alls, säger "Dalle".

Alldeles oavsett vad som händer med Bjerre kommer Indianerna tvingas till förändringar i laguppställningen. Den tillfälliga dispensen för Fredrik Lindgrens högre snitt, som Indianerna fick i premiären efter felinformation från Svemo, gäller inte längre, och därmed måste Indianerna banta bort 0,049 poäng någonstans.

Enligt "Dalle" finns två huvudalternativ: Att peta australiern Cameron Woodward och istället anmäla Antonio Lindbäck till tisdagsmatchen och köra riders replacement för honom, eller att ersätta Mikael Max med Freddy Godlund.

– Det finns några alternativ som jag får titta på. Oavsett blir det inte riktigt det laget jag vill köra med, men skador tillhör speedwayen, säger "Dalle".

Lindgrens högre snitt, på 1,855, är dock ingen nyhet för indian-lagledaren. Det var det han planerade efter när han byggde sitt lag, och han visste redan då att han inte skulle kunna använda Woodward i alla uppställningar.

Exempelvis kan inte Piotr Swiderski, som han gjorde mot Dackarna, ersätta Lindbäck eller Bjerre i Indianernas tänkta originaluppställning.

– Det visste jag när jag byggde laget. Men sedan dök det lägre snittet upp på Svemos hemsida, och då ringde jag och frågade: "Är det det här snittet som gäller?" Och då fick jag klartecken, säger "Dalle".

Det lämnades in en protest i samband med premiären, vad händer med den?– Den är nedlagd. Jag antar att det hade blivit mer snack om vi hade vunnit.

Mer läsning

Annons