Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Godlunds tunga kväll: ”Kanske gjorde bort mig”

Indianernas nödlösning höll inte. Freddy Godlund nollades i Vetlanda.

Annons
Freddy Godlund.

Han ringdes in som en nödlösning i Indianernas skadekris – och slängdes rakt in i elitseriens tuffaste bortamatch.

Ett fruktansvärt otacksamt läge för Fjugestakillen Freddy Godlund, 22, som aldrig var nära att ta en enda poäng under sina tre heat.

– Jag får se det som en erfarenhet och hoppas att det går bättre nästa gång. I mitt andra heat var jag uppe och högg mot Magnus (Karlsson) och åkte nästan lika fort som de andra. Det får jag ta med mig och försöka åka ännu snabbare nästa gång, säger han och fortsätter:

– Jag fick inte farten med mig ut ur sväng. Jag hade bättre fart över rakorna, men sedan stannade det av mitt i svängarna. Jag vet inte om jag gjorde bort mig och plockade en kugge för mycket, jag kanske skulle ha kuggat upp inför sista heatet för att få mer fart ut ur sväng och varva lite. Det var väl det jag kunde ha gjort annorlunda, egentligen.

Matchen var Godlunds tredje för Indianerna A-lag, efter två matcher i maj förra året. Då som nu visade det sig att han har en bra bit kvar innan han på allvar är en elitserieförare att räkna med. Inte minst materialmässigt.

– Mycket av det som skiljer mig från de andra är motormässigt, jag behöver ha lite bättre motorer egentligen. Jag har två motorer som jag köpte av Antonio efter förra säsongen, men de är anpassade efter förra årets ljuddämpare, och så har jag tagit in några gamla motorer från Lindgren som är byggda efter den jättegamla ljuddämparen som var mer lik årets, säger Godlund.

– Det är dyrt att köpa en ny motor, så jag försöker hitta rätt med de här. I dag tyckte jag att jag hade ork i cyklarna, men det fattades lite på slutet av rakorna.

Det måste vara extra frustrerande att inte ha kraft på en sådan här bana …

– Ja, den är väldigt speciell, väldigt sandig. När det väl börjar spinna så spinner det. Man vill åt det riktiga greppet så man får fart ut ur sväng, men det är svårt med inställningarna. Och mycket är starterna, kommer man efter är det ett väldigt tungt sprut, bland det värsta jag varit med om. Det gäller att åka fort genom det och lägga sig i ett annat spår om man ska kunna ta sig förbi.

Matchen var Godlunds fjärde på sex dagar, och trots tisdagens bakslag hoppades han direkt efteråt på ett fortsatt tajt schema.

– Förhoppningsvis får jag köra allsvenskan (med Örnarna) på torsdag, division 1 (med Team Rasta) på lördag och B-elitserien (med Indianerna) på söndag, säger Godlund.

Men senare på kvällen kom dock beskedet att Örnarnas lagledare Niklas Eriksson valt att istället plocka in Adrian Bergqvist, 21, värmlänningen som kör för Indianerna i B-elitserien och Indianernas farmarlag Team Rasta i division 1.

I stället får Godlund koncentrera sig på sitt civila arbete fram till helgens matcher.

– Jag börjar 7.00 på bildemonteringen i morgon bitti, så det är bara hem och i säng nu, säger han på väg ut från Vetlanda motorstadion strax efter 21-tiden på tisdagskvällen.

Efter ännu en slitig dag i speedwaybranschen.

Läs mycket mer om matchen i onsdagens NA, papperstidningen som går att köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons