Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarby avgjorde med två raka femettor

Det var två femettor i heat 9 och 10 som sänkte Masarna. Ett Masarna som drabbades av en ny tung skada.

Annons

I heat 3 så kraschade Pontus Aspgren och kunde inte köra mer under kvällen.

— Det är axeln och nyckelbenet. Vi ska åka till Falun och rönta nu. Sedan är det handleden också, sade pappa Thomas i depån.

Heat 3 var för övrigt märklig på så sätt att förarna körde fem varv istället för fyra. Hur som helst så vann Maksims Bogdanovs och han radade för övrigt upp treor.

Lagen följdes åt efter många kryssheat. Efter åtta körda heat var ställningen 24-24. Men där kom alltså Hammarbys ryck. Laget gick fram till 34-26 och kvällen var med hemmaögon sett förstörd.

heat 7 var matchens kanske bästa heat. Anton Rosén gjorde allt för att vinna heatet. Men gamle räven och GP-föraren Magnus ”Zorro” Zetterström höll undan. 1-5 i starten blev dock 3-3 och klart godkänt.

”Zorro” var alltså tillbaka på Brovallen.

— Det här är ett bra tillfälle för mig att testa grejerna. Gör man det själv så känns allt bra. Det är bättre att göra det under match, sade han till AT i pausen.

Magnus Zetterström sade vidare att han hade en ny motor som han testade.

På frågan varlör han lyckats så bra i GP-serien kom ett ganska enkelt svar.

– Maskinerna är i topp och jag själv har en stor del i det hela också.

— GP passar mig bra eftersom det är en träningsdag innan. Jag är en slow-starter och behöver normalt några heat på mig innan jag prickar rätt.

”Zorro” menade att GP-serien är ”skitkul” för honom.

— Men det är bra att åka i Allsvenskan också. Eftersom alla ungtupparna vill slå mig, skrattar han och ger sig in i depån för lite taktiksnack med grabbarna i Hammarby.

När Sebastian Aldén inte kom till start på grund av sin handledsskada. Ja, då flyttade lagledningen upp Andreas Bergström som ordinarie.

Timo Lahti kom in på reservplatsen tillsammans med Andreas Westlund.

Om någon funderar varför Masarna inte körde raiders för ”Sebban” så kom beskedet. Man får helt enkelt inte göra det då ”Sebban” är infarmad i Masarna.

Hur gick det då efter pausen? Andra reservheatet slutade med ett kryss. Heat 12 såg ”Zorro” som segrare och där tog intoppade Eric Andersson tvåan, men Hammarby vann heatet med 4-2.

Heat 13 gav ett nytt oavgjort resultat innan Eric Andersson vann heat 14 och Masarna tog 4-2 i heatet. Ett heat där ”Zorro” Zetterström för övrigt nollade.

Inför nominersheaten var ställningen 38-46 och saken var mer eller mindre klar.

Det första nomineringsheatet vann ”Zorro” före Timo Lahti och heatet slutade 3-3.

I kvällens sista heat så bytte förarna plats, men på tredje varvet gick Hammarbys duo Smolinski/Karpov upp och såg till att köra hem en femetta.

En ny förlust för Masarna allstå och publiksiffran var även den negativ. ”Bara” 595 betalande kom för att se hemmapremiären. En siffra som var mindre än vad man hoppats på från Masarnas sida.

När Masarna blir skadedrabbat som är fallet just nu så är laget också sårbart.

Saknaden av Sebastian Aldén märktes och när även Pontus Aspgren försvann så visade sig Hammarby vara för starka.

Till och med på läktaren vann Hammarby matchen sett till stora flaggor. 2-0 vad undertecknad kunde se.

Masarna-Hammarby 42-54

Masarnas poäng: Maksim Bogdanovs 12, Eric Andersson 10, Timo Lahti 10, Anton Rosén 7, Andreas Bergström 2, Andreas Westlund 1.

Bäst i Hammarby: Martin Smolinski 13, Andriej Karpov 12 och Magnus Zetterström 11.

Mer läsning

Annons