Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hancock tillbaka som en vinnare

Ett ojämnt Rospiggarna hade som väntat inget att hämta från mötet med serietrean Piraterna. Istället fick en stekhet Greg Hancock segra i sin återkomst i Parken.
– En konstig känsla att köra på ”andra sidan”, säger Hancock och skrattar.

Annons
Greg Hancock trivdes i Parken.

40-årige Greg Hancock fick stående ovationer under presentationen inför matchen, och visade glatt sin uppskattning tillbaka. Efter 15 säsonger i Rospiggarna är han fortfarande omåttligt populär i Hallstavik – men i går kväll var det just Hancock som sänkte sin förra klubb.

Med 13+1 poäng ledde han sitt Piraterna till en bekväm seger.

– Det känns otroligt bra, säger en strålande glad Greg Hancock efter matchen. Vi behövde verkligen det här för att få tillbaka formen och vara redo inför slutspelet.

Hur var det att köra här igen?

– Konstigt. En väldigt märklig känsla att ha publiken på andra sidan, men det var roligt. Jag fick rätt bra stöd av publiken ändå (skratt).

Rospiggarna då? Nej, tre förare med en ynka poäng vardera – det räcker inte mot ett topplag som Piraterna.

– Nej, så är det ju. Det är vad vi faller på i kväll, tyvärr, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg efter förlusten.

Jesper B Monberg och Anton Rosén hade en tung kväll, liksom comebackande Sebastian Aldén.

– Vi saknar en riktig toppförare i laget, det vet vi om.

– Samtidigt tycker jag att vi ska kunna vinna. Hade inte tre av våra förare fallit igenom tror jag att vi hade tagit det, säger Teurnberg och fortsätter:

– Men det finns ändå positiva saker att ta med sig från den här matchen. Kauko Nieminen och Mads Korneliussen fortsätter att imponera, och Jagus (Wieslaw) tar tio poäng.

Ja, sannerligen. Framförallt Nieminen såg ut att gå mot en kanonmatch efter sina två första heat, som båda resulterade i enkla heatsegrar. Därefter gick det dock tyngre – men totalt klart godkända åtta poäng för finländaren.

– Det började ju så bra…, säger Nieminen. Jag kände mig riktigt stark på banan, men sedan hände något. Jag fick problem i starterna och motorn kändes trött, men jag vet inte vad det berodde på. Jag får kolla upp det, kanske var det mitt eget fel.

En annan som körde bra i Rospiggarna var Mads Korneliussen. Dansken knep 10+2 poäng på sex heat från sin reservplats.

– Tråkigt att vi inte vann, var Korneliussens första kommentar efter matchen. Men Piraterna är tuffa att möta, de har många förare som har kört här tidigare och kan banan.

Din egen insats?

– Jo, jag är nöjd. Jag visar att jag vill tillhöra laget och tar godkänt med poäng, men det är surt att förlora, säger han.

Nu väntar returmöte i Motala nästa tisdag.

– Vi ska göra vad vi kan, men givetvis kommer det att bli tufft, säger Mikael Teurnberg. Vi ska försöka avsluta så bra det bara går – men tittar av naturliga skäl redan lite på nästa säsong. Det kommer att ske en del förändringar, så mycket kan jag avslöja.

Matchfakta

Rospiggarna-Piraterna 41-55

Rospiggarna: Wieslaw Jagus 10, Ryan Sullivan 10, Mads Korneliussen 10, Kauko Nieminen 8, Jesper B Monberg 1, Sebastian Aldén 1, Anton Rosén 1.

Piraterna: Greg Hancock 13, Maciej Janowski 13, Robert Kosiecha 11, Antonio Lindbäck 9, Jonas Davidsson 6, Linus Sundström 2, Rafal Dobrucki 1.

Publik: 2 084.

Mer läsning

Annons