Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Hängde med huvudet efter första heatet”

Första segern på bortaplan på 14 månader och första vinsten i Västervik på 15 år. Men en detalj bekymrade Indianerna efter den historiska skalpen i Västervik: Antonio Lindbäck.

Annons

Den förre GP-stjärnan Antonio Lindbäck har haft en bergochdalbanelik säsong. En lovande vår, ett båtbensbrott och en stigande formkurva följdes på tisdagen av en katastrofal insats där ingenting fungerade.

Han gjorde okej starter i sina två första heat – men var sist ur första kurvan och en halv långsida efter i mål. Han jagade Tomasz Jedrzak något varv i sitt tredje heat, men var aldrig nära att hota. Och hans fjärde och sista heat liknade ingenting. Summan: Noll poäng.

– Han har det lite tufft, fick inte till det. Han provade båda sina cyklar och kände sig bättre i heat tre, men i fjärde chansade han lite och höll på att gå i tejpen, säger lagledaren Daniel ”Dalle” Andersson Bäckström.

Vad var det som inte stämde för Lindbäck?– Jag vet inte, det är svårt att säga vad strulet är. Ofta är det så att han behöver ett bra förstaheat för att komma igång. Han är väldigt snabb med att hänga med huvudet annars, i dag gjorde han det efter första heatet. Men vi försökte pusha honom och gav honom chansen i alla fyra heaten ändå. Vi hade kunnat sätta in Mikael Max i stället i ett heat, men vi pratade ihop oss och beslöt att ge Lindbäck chansen. Vi vill ha igång honom, vi måste ha igång hela laget i slutspelet.

Tisdagens nolla gör att Lindbäck sjunker ned under lagkompisen Mikael Max i den löpande snittstatistiken, och kommer därmed få köra som reserv ”Dalle” tar ut samma sjua till hemmamatchen mot Smederna på tisdag.

Alternativet är att plocka bort Lindbäck och i stället köra danske GP-föraren Kenneth Bjerre, som varit petad senaste matcherna.

– Vi har inte bestämt hur vi ska göra med laget än. Nu ska vi suga på den här segern, och sedan får vi titta på hur snitten förändras efter den här matchen. Men det är klart att det inte är dåligt att ha Lindbäck på reserven, säger ”Dalle”.

Bortsett från Lindbäck hade ”Dalle” inget att klaga på. Alla andra förare levererade exakt eller mer än vad som kunde förväntas.

Det enda strulet var två heat där först Fredrik Lindgren och Cameron Woodward och sedan Piotr Protasiewicz och Niels-Kristian Iversen körde lite för själviskt, stängde varandra och åkte på onödiga femettor i baken. Den andra kom i heat 14, och tog Västervik tillbaka in i matchen inför nomineringsheatet. Men där fick ”Pepe” och Iversen chans till revansch, och tog den. Fixade en femetta och seger i matchen 48-42.

– I 14:e heatet började de fajtas mot varandra och ta varandras spår, och då blir det svårt. Men i nomineringen var de smarta. De hade inte starten, men de vände upp tidigt och kom förbi båda två. Vi behövde minst tre poäng för seger, så planen var att någon av dem skulle sticka i ledning, men i stället körde de hem en riktigt fin femetta, säger ”Dalle” som också hyllade sin doldis Cameron Woodward, som var delaktig i tre femettor.

– Han gjorde en kanonmatch trots att han aldrig hade kört här tidigare. Det är skitkul.

I och med de tre poängen är Indianerna nu uppe på fjärde plats i tabellen, och har stora möjligheter att säkra slutspelsplatsen hemma mot Smederna på tisdag. Därefter återstår bara bortamatchen mot Piraterna innan SM-slutspelet drar igång.

Extra viktigt för Indianerna då att laget tog första bortasegern på över 14 månader. Eller som ”Dalle” uttryckte saken:

– Det var förjävla skönt, det här.

Läs mycket, mycket mer om Indianerna – bland annat Antonio Lindbäcks egen reaktion på den usla insatsen – i onsdagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons