Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holta prejad – då föll Indianerna

Helt jämnt inför det sista heatet.
Men när Rune Holta trycktes ut i första sväng av Andreas Jonsson orkade Indianerna inte stå emot Smederna.
- Andreas måste svänga. Han åker bara och tittar på mig och åker rakt fram, säger norrmannen efter förlusten med 46-44.

Annons
Rune Holta.

Indianerna, utan petade VM-ledaren Emil Sajfutdinov, höll jämna steg med succénykomlingen Smederna på bortaplan. Laget låg under i flera heat efter pausen men tack vare Niels-Kristian Iversen kämpade sig Indianerna ikapp till 42-42 inför det avslutande nomineringsheatet.

Där åkte Iversen på kvällens enda poängförlust. Grigorij Laguta vann med dansken som tvåa. När Rune Holta var chanslös på tredjeplatsen mot Andreas Jonsson gick segern till Eskilstunalaget.

- Jag trodde vi skulle vinna men de gav mig ingen chans i första sväng. Andreas åkte rakt ut i sargen och jag blev helt avhängd, säger Holta som tog sju poäng på fem heat.

Norrmannen menar att den svenske GP-stjärnan var väl hård in i första kurvan.

- Han åkte för långt ut. Men jag höll mig på cykeln och så är det ibland. Nästa gång är det kanske min tur.

Borde domaren blåst av heatet?

- Nej, men jag menar att Andreas måste svänga. Han åker bara och tittar på mig och åker rakt fram, men det var nog taktiken också. Men det är inget att göra åt.

Hade du gjort samma sak, tror du?

- Nej, det vill jag inte säga. Men man ska hålla sig inom rimliga gränser och det var lite för tufft.

Hemmalaget Smederna vann till stor del tack vare sina reserver. Veteranen Magnus Zetterström, med ett långt förflutet i just Indianerna, tog tolv poäng och svarade för bländande speedway. Samtidigt var Indianerna för bleka bakom Niels-Kristian Iversen.

- Niels är i jättebra form och vi måste tacka och bocka för alla poäng han tar för oss

Men vi var riktigt nära. Smederna har åkt bra hemma, det måste man tänka på. Vi är nog de som gett dem den tuffaste matchen, säger Holta som fick en smäll i första heatet när ett stenskott träffade illa i ansiktet.

- Jag fick en sten rakt in i glasögonen så de sprack. Det är okej nu, men det var som en motocrossbana i kväll. Det var ojämnt och spårigt och inget flyt. Men det var lika för båda lagen.

Mer läsning

Annons