Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianen hövding på Friends

Indianföraren körde in i starttejpen i första heatet. Efter det vann han samtliga sina heat och tog hem GP-segern på Friends arena.

Annons
Niels-Kristian Iversen.

Niels-Kristian Iversen har varit Indianernas bäste poängplockare de två senaste säsongerna och har vuxit till en av världens bästa förare. På Friends arena visade han varför.

Första heatet var olyckligt där han körde in i starttejpen och uteslöts. Sedan gick han rent. I finalen tog han starten och höll ledningen alla fyra varven. Tvåa var Matej Zagar och Jaroslaw Hampel.

Nu är Iversen trea i sammandraget, har 119 poäng, med en tävling kvar att köra. Han har fem poäng till godo på landsmannen Nicki Pedersen som är femma. Emil Sajfutdinov är fyra, men har kört färdigt för säsongen på grund av en skada och kan inte hota Iversen.

Örebroaren Fredrik Lindgren, som i veckan skrev på för Indianerna, tog åtta poäng och missade semifinal. Han hade behövt två till för att ta sig vidare. Indianföraren Antonio Lindbäck tog två poäng och fick se sig slagen av bland annat Kim Nilsson.

Mer läsning

Annons