Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianerna finalklart efter elkaos

Indianerna är klart för SM-final i speedway. Efter ett mörkerkaos på grund av ett långt elavbrott. 56-34 slutade matchen. 100-80 totalt.

Annons

Indianerna är klart för SM-final mot Elit Vetlanda. Läs mycket mer om det i torsdagens NA, papperstidningen, som du kan köpa här nedan som e-tidning under torsdagen. Johan Arvidsson och Eric Fiedler tackar för att ni varit med i kväll. SLUT: 56-34.

Heat 15: 4-2.

Protasiewicz 3

Pedersen 2

Lindbäck 1

Schlein 0

Heat 14: 5-1

Protasiewicz 3

Lindgren 2

Schlein 1

Holder 0

Kommentar: Överflödig,

52-32.

Heat 13: 4-2

Nicholls 3

Pedersen 2

Lindbäck 1

Sundström 0

Kommentar: Scott kung i kväll. Indianerna är klart för SM-final. Men matchen ska köras klart ändå.

Aktuell ställning: 47-31 (91-77)

Lindbäck tilldelas en varning för dålig startdisciplin.

Omstart för samtliga. Ingen bra start. Lindbäck i tjafs med Sundström ...

Heat 12: 3-3

Piotr Proatsiewicz 3

Holder 2

Schlein 1

Piotr Swiderski 0  

Kommentar: Swiderski är inte med i den här matchen. Borde oroa Dalle inför finalen. Pepe tung. Klippte Holder majestätiskt.

Aktuell ställning: 43-29.

Heat 11: 5-1

Nicholls 3

Max 2

Gustafsson 1

Engman 0

Kommentar:Elektrisk insats efter det långa uppehållet. Bägge hemmaförarna snabbast i väg och vann kontrollerat. Börjar lukta klart nu.  

Aktuell ställning: 40-26.

22.00: Två min till heat elva.

21.56. Vilken kväll, helt galet. Folk har börjat gått hem och det äår glest på läktarna. Det lir en nattmatch det här. Heat 11 på ingång i alla fall. Mer än en timme har gått sedan elavbrottet.

21.52. Hela arenan mörklades. Elektrikerna, två till antalet, tvingades bryta upp ett elskåp för att komma åt huvudsäkringen som gått, Det slutade med att en kontakt började brinna på baksidan av skåpet. Hela arenan tvinfades att släckas ned för att starta om hela arenans elsystem. Nu är det ljus på samtliga ställen. Men ljuset måste "kallna" innan matchen kan återupptas. Vilket den alltså kommer att göra.

21:37 Eon-elektrikern är här. Nu tvingas han släcka ned hela arenan under en kort stund för att kunna starta om elsystemet. Ett kompakt mörker över en annars ljus Indianafton.

21:16: Snackat runt lite. Domarkonferensen där gav inte väldigt mycket. De hoppas att elfelet kan vara åtgärdat så snart som möjligt. I värsta fall får matchen brytas. Men det beslutet dröjer. Dyrt att återuppta matchen vid ett senare tillfälle. Speciellt när det endast återstår fem heat.

21:12: Speakern: Eons tekniker är här om 10-15 minuter och sedan tar det nog ett tag att åtgärda problemet. Blir supersent det häår med andra ord. Folk i publiken har börjat gå hem för att återuppta tv-tittandet istället. En skandal.

I pausen inträffar någonting som inte gör stämningen elektrisk precis. Ett stort strömavbrott ryder rapporterna, från speakern. Ett matarfel som tvingar Indianerna att tillkalla en reparatör från Eon. Det kan alltså dröja innan matchen kommer igång igen. Vi återkommer med löpande rapporter om händelseutvecklingen här på Sannahed. Eric Fiedler och Johan Arvidsson på plats.

Det är helt kolsvart på huvudläktaren. Inte mycket ljus som strålar mot Indianerna nu.

Publiksiffran ikväll 4381 i mörkret.

Heat 10: 3-3

Holder

Lindgren

Nicholls

Schlein

Kommentar: Holder tar starten och håller den sedan. Tätare om sistaplatsen där Schlein utmanar Nicholls. Men Nicholls skaffar sig ett försprån inför sista varvet som är ointagligt.

Aktuell ställning: 35-25

Ett heat kvar till pausen.

Heat 9: 5-1.

Protasiewicz 3

Max 2

Pedersen 1

Holder S

Kommentar: Andra raka femettan och där är rycket mot finalen. Kan Piraterna svara med den här sargade truppen? Inga toppar kvar. Pepe i gammal fin form igen.

Aktuell ställning: 32-22.

Börjar bli duktigt kyligt här nu. Kolsvart ute och fuktigt i luften.

Heat 8: 5-1

Nicholls 3

Protasiewicz 2

Schlein 1

Gustafsson 0

Kommentar: Indianerna toppar in Nichols istället för Swiderski. Protasiewicz kör riders istället för Bjerre. Då levererar de båda med besked. Var jämt skägg mellan de och Schlein första två varven. Sedan dominerade de totalt. "Kan vara heatet som avgör", säger kollega Arvidsson.

Aktuell ställning: 27-21

Traktorerna ute.

Heat 7: 3-3

Lindbäck 3

Pedersen 2

Holder 1

Lindgren 0

Kommentar: Anton tog starten och tar därmed sin tredje trea. Oroväckande nog nollade Lindgren och Indianerna lyckas inte rycka nu heller. 66-66 totalt just nu.  

Aktuell ställning: 22-20.

Heat 6: 3-3

Schlein 3

Lindgren 2

Swiderski 1

Sundström 0

Kommentar: Odramatiskt heat. Schlein tog starten. Utökade sedan bara ledningen. Likväl utökade Lindgren och Swiderski avståndet till Sundström.

Aktuell ställning: 19-17

Heat 5: 4-2

Nicholls 3

Pedersen 2

Gustafsson 1

Lindbäck 0

Kommentar: Nicholls tar starten och heatsegern. Anton hotade Gustafsson men var inte riktigt där. Linbäcks säsmsta heat på nästan år och dar.

Aktuell ställning: 16-14

Då är det dags igen. En minut kvar. Antonio och Simon Gustafsson utropstecken hittills.

Traktorerna inne och preparerar.

Heat 4: 4-2

Mikael Max 3

Rory Schlein 2

Piotr Protasiewicz 1

Fredrik Engman 0

Kommentar:Piotr fick upp farten på det sista varvet och var nog bara några centimeter från att kunna smita om Schlein i tredje kurvan. Superboosten på sista rakan räckte inte heller.

Aktuell ställning: 13-11.

Heat 3: 3-3

Lindbäck 3

Pedersen 2

Holder 1

Swiderski 0

Kommentar: Anton kör i en klass för sig. Swiderski ett halvt varv efter. Fortsatt jämt i semin.  

Aktuell ställning: 9-9.  

Heat 2: 1-5

Simon Gustafsson 3

Fredrik Engman 2

Scott Nichols1

Mikael Max 0

Kommentar: Nichols utmanade i början på innern. Men Simon Gustafsson stängde bra. Och utökade sedan allteftersom. Lika i matchen nu. Men Piraterna har alltså två upp sedan tidigare.

Aktuell ställning: 6-6

Heat 1: 5-1

Lindbäck 3

Lindgren 2

Pedersen 1

Sundström 0

Kommentar: Ex-indianen Bjarne Pedersen snabbast i starten. Men omkörd av både Lindgren och Lindbäck redan på första varvet. Lindbäck i fortsatt kalasform.

Aktuell ställning: 5-1.

Kvällens första heat på gung nu. Tvåminutersklockan ställd. För Indianerna kör Fredrik Lindgren och Antonio Linbäck. För Piraterna Linus Sundström och Bjarne Pedersen går in på riders replacment för Piotr Pawlicki.

Återstår att se om den här matchen är igång före halv åtta. Tydligen mycket folk som väntar på att komma in. Vi var här 17.45. Då var det rejält med bilar på parkeringen och det hade lika gärna kunnat vara match om fem minuter.

Haren ute nu. Fredrik Staaf, lagledare i Vetlanda som är här och spionerar: "Han ska nog byta däck".

Några mössor och vantar i publiken. Om Indianerna går till final mot Vetlanda är det två veckor kvar till match. Då hinner det bli ännu mörkare och kallare. En hare nu vilsen på innerplan: "Vi sätter två minuter på haren", säger speakern. Nyligen var det ju en anka som härjade på Kif Örebro-Rosengård.

Matchen försenas alltså på grund av - eller tack vare om man är kassör i Indianerna - de långa bilköerna utanför arenan. Fortsatt väldigt många som inte har kommit in än.

Förarna har lotsats runt ovalen nu till publikens applåder. En hel del Indianfärgade flaggor bland åskådarna. Och en klassisk bengalbrändning på det. Uefa helt ovetande. Tydligen jättekö på väg in och troligen kommer matchen igång fem minuter senare.

För er som är rastlösa kan ni gå in på na.se och köpa e-tidningen. Lång intervju där i dag med Antonio Lindbäck. Kör han i Indianerna eller Masarna nästa säsong?

Schott Nicholls alltså med i den här matchen också. En kämpe som av elitseriemått sett inte borde köra på reserven. Så där kommer Simon Gustafsson få en skoningslös konkurrent. Henkas son ja, tillbaka på Hea igen. Jag vet inte på vilket vis Indianerna ska förlora den här matchen. Normalt sett så är den här matchen punkterad ganska tidigt och Piraterna viker ner sig i de sista heaten och ger ett stort glapp resultatmässigt. Men man vet aldrig vad som kan hända i speedway. Pawlicki var suverän senast och otroligt tråkigt för semifinalserien att han också skadade sig och missar matchen.

Enligt rapporterna som når oss, bland annat ifrån NA:s speedwayräv, Henrik Brändh, så är det långa köer utanför Ica Maxi arena. Lutar åt en vild publikfest detta.

Dalle i samtal nu om underläget från första mötet i speakerhögtalarna:" Vi är starka här hemma. Men vi får inte underskatta Piraterna ... Det går inte riktigt att köra om bakifrån i Motala, men det gör det här".

Två sargade lag som möter varandra. Värst drabbade är så klart Piraterna som är utan Greg Hancock och Piotr Pawlicki på grund av skador. Och Darcy Ward efter dennes alkoholavstängning. Indianerna massiv favorit i matchen.

Hej och välkomna till kvällens matchrapportering från Sannahed. Fin kväll, men galna löer här utanför nu så det kommer bli en publikfest i kväll. NA:s Henrik Brändh kom just förbi med sin yngsta son. Då vet man att det är speedway.

NA-sportens Johan Arvidsson och Eric Fiedler är på plats på Ica Maxi arena och rapporterar direkt i den här artikeln. Rapporteringen startar just före raceoff vid 19-tiden.

Indianerna har inte varit i SM-final sedan 2011 då det blev förlust mot Piraterna efter en riktig rysare.

I kväll får Indianerna chans till revansch och kan slå ut värsta rivalen i semifinal.

Men då krävs seger med mer än två poäng efter som Piraterna vann det första semifinalmötet i Motala med 46-44.

Det är två skadedrabbade lag som drabbar samman. Indianerna saknar de båda danska VM-förarna Niels-Kristian Iversen och Kenneth Bjerre medan Piraterna får klara sig utan Greg Hancock, Piotr Pawlicki samt avstängde Darcy Ward.

På grund av det ansträngda läget tvingas båda lagen köra med en man kort och nyttja regeln riders replacement:

Lagen, Indianerna: 1) Fredrik Lindgren, 2) Antonio Lindbäck, 3) Kenneth Bjerre (R/R), 4) Piotr Swiderski, 5) Piotr Protasiewicz, 6) Mikael Max, 7) Scott Nicholls.

Piraterna: 1) Linus Sundström, 2) Piotr Pawlicki (R/R), 3) Chris Holder, 4) Bjarne Pedersen, 5) Rory Schlein, 6) Simon Gustafsson, 7) Fredrik Engman.

Mer läsning

Annons