Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianerna kastar in en joker i SM-finalen

Indianerna kastar in en joker rakt in i SM-finalen.

Annons
Daniel

På måndagen gjorde Indianernas lagledare Daniel ”Dalle” Andersson Bäckström klart med en ersättare för långtidsskadade Niels-Kristian Iversen.

Valet föll på rutinerade kroaten Jurica Pavlic som slutade på åttonde plats i årets EM-serie.

Dalle planerar att kasta in Pavlic i hetluften i nästa veckas SM-finaler mot Elit Vetlanda. Kroaten har ett poängsnitt på 1,393 poäng och förmodligen petar han polacken Piotr Swiderski som svarade för en svag insats i semifinalreturen mot Piraterna i tisdags..

-Tanken är att han ska köra finalen. Jag kan ta in Pavlic som ordinarie och ändå behålla Scott Nicholls och Mikael Max på reservplats, säger Dalle.

Pavlic har inte haft någon klubbadress i Sverige i år men har tidigare representerat Västervik, Smederna – och finalmotståndaren Elit Vetlanda.

Redan inför semifinalerna mot Piraterna var Dalle i kontakt med Pavlic.

- Han var på gång istället för Scott Nicholls men då hade han en tävling i Prag på måndagskvällen och det gick inte att lösa, säger Dalle.

Dalle hoppas även att Kenneth Bjerre, som slog axeln ur led i VM-tävlingen i Vojens, för en dryg vecka sedan kan köra mot Elit Vetlanda.

Båda finalmatcherna avgörs i nästa vecka, men start i Sannahed på tisdag 30 september och retur i Vetlanda på onsdag 1 oktober.

Mer läsning

Annons