Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianerna klara för SM-final

Som väntat gick Indianerna till SM-final.
Den andra semifinalen mot Hammarby slutade oavgjort, 45-45, vilket räckte till totaltseger med 97-83.
I finalen ställs man mot Piraterna, som utklassade Elit Vetlanda.

Annons

Indianerna hade 52-38 att gå på och avgjorde tidigt kvällens match inför 4747 åskådare på Ica Maxi Arena.

I paus var ställningen 35-25. Bland annat sedan veteranen Henrik ”Henka” Gustafsson tagit två raka heatsegrar.

Därefter kom Hammarby i kapp en smula och matchen slutade 45-45 , totalt 97-83 till Indianerna.

I finalen möter man Piraterna. Motalalaget förlorade den första matchen borta mot Elit Vetlanda med 50-40.

Men i kvällens returmatch var Piraterna helt överlägsna från första heat och vann till slut med förkrossande 63-27, totalt 103-67.

SM-finalerna körs 4 och 5 oktober.

Läs mer om matchen i onsdagens NA, papperstidningen!

Så var Indianerna-Hammarby, heat för heat:

Heat 15: 2-4

T Gollob 3

A Lindbäck 2

Zorro 1

H Gustafsson fall

Slutresultat: 45-45

Kommentar: Kvällens hjälte Henka står på öronen som siste man på tredje varvet och ställningen i heatet blir fryst med Gollob som vinnare. Matchen slutar därmed oavgjort, 45-45, men det viktigaste av allt: INDIANERNA ÄR I SM-FINAL!

Kvällens publiksiffra: 4747. Godkänt med tanke på regnet för tävlingen. Borde kunna bli nästan det dubbla i finalen mot Piraterna. Indianerna nominerar Lindbäck och Henka Gustafsson i sista heatet. Hammarby satsar på Zorro och Gollob.

Heat 14: 3-3A Lindbäck 3

M Zetterström 2

T Gollob 1

Totalt: 43-41

Kommentar:

J Kylmäkorpi 0Antonio river ner publikens jubel när han pressar sig förbi Zorro på långa rakan på andra varvet. Full pott för den färska SM-trean - 12 poäng! Två poängs ledning inför sista heatet - ska Indianerna hålla undan. Drömfinalen Indianerna-Piraterna är redan klar. 51-21 till Piraterna mot Elit Vetlanda efter 12 heat. Otroligt.

Heat 13: 1-5M Zetterström 3

A Karpov 2

N-K Iversen 1

Totalt: 40-38

Kommentar:

P Protasiewicz 0Indianerna tycks helt ha lagt ner verksamheten efter paus. Tur att SM-finalbiljetten redan är i hamn. Hammarby tycks ha hittat rätt inställningar på motorerna. Zorro har tagit 10 poäng på 4 heat och kör riktigt bra på sin gamla hemmabana. Walasek, som inledde matchen med två stopp, blev åter borttoppad.

Uppdatering från den andra semifinalen: Piraterna tog en ny femetta i det elfte heatet och leder med 48-18 mot Elit Vetlanda. Vilket innebär att matchen är avgjord och att man är klara för SM-final mot Indianerna. Vilken scenförändring!

Heat 12: 1-5T Gollob 3

R Schlein 2

H Gustafsson 1

Totalt:

Kommentar:

J Kylmäkorpi 039-33Hammarby tar sista chansen att skapa kontakt i den här matchen. Gollob får det äntligen att stämma och tar en överlägsen femetta i par med Schlein. Har Indianerna redan börjat fira?

Heat 11: 3-3R Gafurov 3

S Gustafsson 2

B Pedersen 1

Totalt:

Kommentar:

F Godlund 038-28Gafurov krigar på bra. Har tagit 11 poäng på fem heat. Snyggt kört av ryssen. Simon och Bjarne hade inga problem med att hålla Godlund bakom sig.

Heat 10: 3-3

A Lindbäck 3

M Zetterström 2

R Gafurov 1

B Pedersen 0.

Totalt i paus: 35-25

Kommentar: Antonio Lindbäck imponerar och tar tredje raka trepoängaren. "Zorro" och Gafurov är de Bajen-förare som bjuder på bäst motstånd. Pedersen sist. 35-25-ledning i paus - SM-finalbiljetten är så klart redan i hamn.

Nu: Sean Banan gör entre på banan. Blir skjutsad bakpå Kylmäkorpis cykel.

Uppdatering från den andra semifinalen: Piraterna krossar Elit Vetlanda. Ny femetta, den femte i matchen, kom nyss i det åttonde heatet. Leder med 36-12.

Heat 9: 3-3J Kylmäkorpi 3

T Gollob 2

R Schlein 1

Totalt:

Kommentar:

S Gustafsson 032-22Stentuff kamp mellan Kylmäkorpi och intoppade Gollob. Trots att Kylmäkorpi tvingades påka i ytterspår i två varv drog han det längsta strået. Gollob får det inte alls att stämma, bara tre poäng på tre heat. Alldeles för dåligt av världsmästaren. Simon har det lite trögt i kväll, bara två pinnar på tre försök. Klart sist i det här heatet.

Heat 8: 1-5M Zetterström 3

R Gafurov 2

P Protasiewicz 1

Totalt:

Kommentar:

H Gustafsson 029-19Henka orkade inte följa upp succéstarten. Kom lite efter i starten och han lät tidigt "Pepe" Protasiewicz ta upp jakten. Zorro visar att han fortfarande hittar runt på "Hea" och fixar gästernas andra femetta i par med Gafurov.

Uppdatering från den andra semifinalen: Fortsatt fördel Piraterna. Leder med 31-11 efter sju heat och utökar ledningen totalt mot Elit Vetlanda. Allt tyder nu på att det blir en drömfinal mellan Indianerna och Piraterna.

Heat 7: 3-3

A Lindbäck 3

A Karpov 2

T Gollob 1

N-K Iversen 0

Kommentar:

Totalt: 28-14 Antonio Lindbäck är också på hugget. Tar andra raka heatsegern. Gollob jagade i ett varv innan han lät Karpov ta över jakten. Iversen långt efter och styrde in på innerplan på sista varvet. Som ni säkert redan förstått har Indianerna redan dödat den här semifinalen totalt sett. Nu blir det final!

Heat 6: 5-1H Gustafsson 3

P Protasiewicz 2

R Schlein 1

Totalt:

Kommentar:

G Walasek stopp25-11Henka är stekhet. Kungen av Sannahed är tillbaka. Levererar kliniska starter, nu från ytterbanan. Protasiewicz tryckte sig förbi Schlein som kom lite för långt ut i första kurvan på andra varvet. Publiken i extas!

Uppdatering från den andra semifinalen: Piraterna fortsätter dominera. Fjärde femettan på fem heat och leder med 23-7.

Heat 5: 5-1

B Pedersen 3

N-K Iversen 2

A Karpov 1

F Godlund 0

Totalt: 20-10

Kommentar: Bjarne Pedersen tar sin andra raka trea och Indianerna sin tredje femetta. N-K Iversen hängde på från tredjebanan. Godlund har svårt att komma i väg i starten, han borde träna hårdare på den detaljen!

Heat 4: 1-5R Gafurov 3

M Zetterström 2

S Gustafsson 1

Totalt:

Kommentar:

J Kylmäkorpi 015-9Hammarby tar sista chansen att komma in i matchen. Gamla indian-paret Gafurov och "Zorro"Zetterström tar en helt nödvändig femetta. Simon jagade i fyra varv men fick aldrig läge att sätta in en attack. Kylmäkorpi oroväckande blek.

Uppdatering från den andra semifinalen: Piraterna har inlett lysande mot Elit Vetlanda. Tre raka femettor och totalt 15-3, vilket innebär att Vetlandas ledning med tio poäng från det första mötet är uppätet. Just nu är det Indianerna mot Piraterna i SM-final.

Heat 3: 5-1H Gustafsson 3

P Protasiewicz 2

A Karpov 1

Totalt:

Kommentar:

T Gollob 014-4Det var som att gå 20 år tillbaka i tiden när Henka kastade sig upp på reservcykeln och klippte starten och tog ledningen. Protasiewicz hakade på. Gollob gav upp på sista varvet och åkte in i depån. Årets kanske största jubel följde!

Inför heat 3: Dramatik när Henka Gustafsson tvingas springa över innerplan och hämta reservcykeln bara sekunder till start!

Heat 2: 4-2

B Pedersen 3

R Gafurov 2

S Gustafsson 1

F Godlund 0

Totalt: 9-3

Kommentar: Indianerna chocköppnar med 9-3 efter två heat. Precis den öppning som Hammarby hade behövt. Gamle indianen Gafurov tog starten men blev omkörd i andra sväng. Simon Gustafsson satte in en attack på Gafurov på insidan och var nära att gå förbi men ryssen lyckades behålla andraplatsen.

Heat 1: 5-1

Antonio Lindbäck 3

N-K Iversen 2

R Schlein 1

G Walasek stopp

Totalt: 5-1

Kommentar: Drömstart för Indianerna och publiken är med på noterna. Lindbäck och Iversen flög i väg i starten och avgjorde heatet redan i första kurvan. Walasek gav upp/fick stopp efter ett par varv.

19.07: - Nu börjar det bli lite nerver. Fixar vi det här är finalplatsen i hamn. Vi ska vara beredda från start och visa att det är vår hemmabana, lovar Indianernas lagledaren Daniel "Dalle" Andersson Bäckström.

Mycket folk trots dåligt väder. Är det 5000?

Förarna rullar ut till första heatet. Antonio Lindbäck och Iversen möter Walasek och Schlein. Nu kör vi!

19.03: Vår prisbelönte fotograf Pavel Koubek kör Shoot-it-live från matchen. Massvis med bilder är att vänta under kvällen om tekniken fungerar.

19.00 : Indianernas ordförande Dan-Åke Moberg tar micken och gratulerar Joonas Kylmäkorpi till helgens VM-guld på långbana och Simon Gustafsson till junior-SM-guldet. Dessutom en tyst minut för indian-legendaren Pelle Sjöholm som avled i går morse. Det blir knäpptyst på hela arenan. Respekt!

18.54: Supportrarna i indian-fans tänder bengaler i Hallsbergskurvan samtidigt som Hammarbys förare körs runt på ett lastbilsflak. Nu kommer det berömda indiantältet ut. Där inne sitter indian-förarna och häckar. Dags för förarpresentation!

18.50: Det kom en skur precis men nu har det slutat regna. Förarna varmkör motorerna och det är snart dags för förarpresentation.

18.35: Nu börjar det duggregna lite lätt men ännu ingen fara. Tyvärr är uppkopplingen här i Sannahed allt annat än stabil. Linan är seg som kola och det kan medföra förseningar i matchrapporteringen. Hoppas ni har överseende med det i såna fall. Vi gör vårt bästa.

18.25: Publiken börjar strömma in på arenan. Indian-förarna och hiphoparen Sean Banan skrev autografer för fulla muggar mellan 17 och 18. Kön ringlade lång, det märks att det är något extra på gång i kväll. Tyvärr är vädret på allt annat än festhumör. Det kom en skur för en timme sen och himlen ser surmulen ut. Kan blir mer regn känns det som. Men just nu är det uppehåll. Förarna har gått runt banan och traktorerna sladdar för fullt.

Mer läsning

Annons