Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianerna petar Madsen

Leon Madsen anklagas för att ha försökt att fuska i VM-kvalet i helgen. Nu ställs han åt sidan av svenska klubben Indianerna.

Annons

- Vi måste gå till botten med vad som hänt, och tills vi vet mer kommer Leon inte att köra för oss, säger Indianernas lagledare Dalle Andersson.

Det var i danska Fjelsted som Madsen blev avslöjad med en felaktig ljuddämpare på cykeln under varmkörning i depån. Motorn lät misstänkt, vilket uppmärksammades av andra förare, som tillkallade tävlingsledningen.

Ljuddämparen undersöktes, och visade sig vara manipulerad.

Leon Madsens team hävdar på sin hemsida att det inte alls rörde sig om ett medvetet försök att fuska, utan att den aktuella ljuddämparen ändrats av en annan förare i teamet för ett annat tillfälle, där den gamla typen av dämpare var tillåten. Den skulle Madsen av misstag fått med sig till VM-kvaltävlingen.

- Det låter rätt konstigt i mina öron, men jag har inte pratat med Leon själv än, och det vill jag göra innan jag säger för mycket om det här. Om det nu är så att han är oskyldig så bör det komma fram i en utredning, och den bör göras av det danska förbundet, säger Dalle Andersson.

Nu körde Madsen tävlingen med en godkänd ljuddämpare, och kom tvåa. Men Dalle Andersson tvekar inte att peta Madsen efter incidenten.

- Vi avvaktar fakta i fallet. Som läget är nu skulle det skapa turbulens att ta med honom i laget. De andra killarna i laget uppskattar förstås inte om någon försöker fuska sig till fördelar.

Nu kommer Niels Kristian Iversen tillbaka i Madsens ställe, så Indianernas lag i tisdagens match mot Västervik försvagas inte på papperet. Iversen gjorde comeback efter skada i helgen, och tog sig vidare med tio poäng från sin kvaltävling till VM. 

Mer läsning

Annons