Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianerna skakas av avhopp

Indianerna skakas av ett nytt sent återbud inför kvällens ödesmättade kvartsfinal mot Lejonen.
Daniel Jeleniewski har sjukanmält sig – men enligt uppgifter till NA handlar det om en protest. 
– Sånt vet man aldrig, säger Indianernas vikarierande lagledaren Per Wester.  

Annons

Indianerna måste vinna på mardrömsbanan i Gislaved i kväll för att nå semifinal i speedwayens SM-slutspel. Men chanserna kunde definitivt sett bättre ut. Först valde Renat gafurov återigen att inte komma, ville ha mer pengar och Indianerna svarade nej. Nu är det polske Daniel Jeleniewski som lämnat ett sent återbud.

– Jag hörde via "Dalle" Andersson i går kväll att Daniel sjukanmält sig. Han sade att han hade feber, säger Per Wester, som i stället återigen ger Linus Eklöf chansen att köra som reserv tillsammans med Niels-Kristian Iversen.

– Det är som det är nu. Men kul i alla fall att ge en svensk junior chansen. Linus kom ju tvåa i JSM-tävlingen i helgen.

Enligt uppgifter till NA hoppar Jeleniewski av matchen i protest för att han inte fått köra så mycket tidigare. Stämmer det?

– Man kan ju bara hoppas att han är sjuk nu. Men sånt vet man aldrig. Jag kan ju tycka att man borde vara intresserad av att köra en sådan här match även om man har lite feber, säger Per Wester.

Av samtliga Indianförare är Daniel Jeleniewski den som har mest kunskap om banan i Gislaved. Han har själv haft den som hemmabana.

Lejonen–Indianerna startar 19.12. Vinnaren går till SM-semifinal.

Mer läsning

Annons