Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianerna vann efter rysare

Indianerna tog sin andra seger för säsongen.
Men det blev en superrysare mot Dackarna, obesegrat inför kvällens match.
Indianerna säkrade 45-43-segern i sista heatet.

Annons

Det var två lag som kom med helt olika inledningar på säsongen som möttes på Ica Maxi arena. Hemmalaget, guldtippade Indianerna, med blott en seger av fem möjliga. Mot gästande Dackarna. I serietopp efter fem segrar av fem möjliga.

På grund av regnvädret blev starten uppskjuten med lite drygt 20 minuter.

Då var det Indianerna som tidigt tog greppet. Ledde matchen från det andra heatet Som mest hade Indianerna ledningen med åtta poäng. Det blev dock rejält spännande in till det sista heatet. Två gånger om tog Dackarna en 5-0-seger efter att hemmaförarna ramlat och blivit uteslutna.

Och Dackarna kröp närmare. Allt skulle avgöras i det sista heatet. Väl där fick säsongscomebackande Joonas Kylmäkorpi, som visade upp en elektrisk körning i kvällens match, stopp. Men Niels-Kristian Iversen höll undan och säkrade säsongens andra Indian-seger med 45-43.

Däremot kommer det under kvällen komma mer läsning på na.se.

Ingen NA i morgon, onsdag, då det är Nationaldagen. Därför blir det utförligare läsning om kvällens match först i torsdagens NA, papperstidningen.

Henrik Brändh och Johan Tollén var på plats på Ica Maxi arena och rapporterade från matchen. Läs statistiken heat för heat här nedanför!

Heat 15: 3-3.Iversen 3

Jepsen Jensen 2

Ward 1

Kylmäkorpi 0 (stopp)

Kommentar: Iversen blir hjälte i ordets rätta bemärkelse. Kör fullt hela kvällen och säkrar segern i nomineringen. Vilken kväll för honom. Då spelar det ingen roll att Kylmäkorpi fick stopp. Säsongens andra seger för Indianerna!

Slutställning: 45-43.

Inför heat 15: I heat 15 nominerar Indianerna Joonas Kylmäkorpi (röd) och Niels Kristian Iversen (vit) medan Dackarna väljer att satsa på Michael Jepsen Jensen (vit) och Dary Ward (gul). Nu ska det avgöras!

Kvällens publiksiffra: 2249.

Heat 14: 0-5.Ward 3

Lindgren 2

Protasiewicz 0 (utesluten)

Lindbäck 0 (utesluten)

Kommentar: Stor dramatik nu. Protasiewicz och Ward har en våldsam kamp. De hakade i varandra ett par gånger och till slut föll "Pepe" i förstakurvan. Lindgren, som låg bakom, lyckades väja med en hårsmån genom att bränna rakt genom en stor vattenpöl. Ward utbuad av publiken, men domaren väljer att utesluta Protasiewicz och fryser heatet. Ännu ett 5-0-heat för Dackarna och nu skiljer bara två poäng inför sista heatet!

Aktuell ställning inför sista heatet: 42-40.

Heat 14: Ny indian-krasch, och återigen är det Antonio Lindbäck som kör omkull. Han såg ut som en rodeoryttare på målrakan efter ett varv och slår hårt i backen. Ligger kvar i flera minuter och plåstras om av sjukvårdare innan han reser sig. Haltande går han över gräset bort till depån. Lindbäck utesluten från omstarten.

Heat 13: 5-1.Iversen 3

Kylmäkorpi 2

Jonsson 1

Dudek 0

Kommentar: Sådant här avgör matcher. Iversen tränger sig förbi på första varvet och säkrat femettan tillsammans med Kylmäkorpi. Magiskt speedwayheat. Jonsson har haft problem med cyklarna och i princip testat allt, inklusive plocka isär dem i molekyler och sätta ihop dem igen. Han fick ändå inte den fart han behövde och nu har Indianerna jätteläget.

Aktuell ställning: 42-35.

Heat 12: 1-5.Jepsen Jensen 3

Ward 2

Andersen 1

Protasiewicz 0 (utesluten)

Kommentar: Dramatiken tätnar. Dackarna följde upp 5-0-segern i tionde heatet med en femetta. Ensamme indianen Andersen fick ge sig redan i starten.

Aktuell ställning: 37-34.

Heat 12: Piotr Protasiewicz går omkull i andra sväng, precis där Lindbäck och Thörnblom kraschade tidigare. "Pepe" försökte gå på yttern och kanade omkull. Tycks vara väldigt halt där. Polacken är utesluten - men uppe på benen.

Heat 11: 3-3.Davidsson 3

Bjerre 2

Thörnblom 1

Larsson 0

Kommentar: Superstart av Davidsson. Kan sedan kontrollera heatet utan problem. Bjerre och Thörnblom lika enkelt in som tvåa och trea.

Aktuell ställning: 36-29.

Heat 10: 0-5.Ward 3

Lindgren 2

Thörnblom 0 (fall)

Lindbäck 0 (fall)

Kommentar: Struligt heat, minst sagt. Andra omstarten flaggas av för ojämn start. Och i tredje försöket går Thörnblom omkull i Hallsbergskurvan på tredje varvet. Han låg då sist. Domaren väljer att frysa heatet. 5-0 till Dackarna som tar sista chansen att ta sig in i den här matchen.

Aktuell ställning: 33-26.

Heat 10: Antonio Lindbäck kraschar i andra sväng. Körde i en grop och körde rakt in i planket. Anton låg då sist. Heatet stoppas och indian-föraren, som upplever en ny jobbig kväll, är utesluten. Men han får vara glad att han klarade sig oskadd.

Inför heat 10: Dackarna toppar. Tar bort reserven Joel Larsson och sätter in dubble juniorvärldsmästaren Darcy Ward.

Heat 9: 5-1.

Protasiewicz 3

Bjerre 2

Jepsen Jensen 1

Jonsson 0 (stopp)

Kommentar: Jonsson testar reservcykeln. Det gick så där. Stopp direkt och då kunde Pepe och Bjerre ta för sig rejält. Viktig femetta för hemmalaget som nu kopplat greppet.

Aktuell ställning: 33-21.

Heat 8: 5-1.Iversen 3

Andersen 2

Lindgren 1

Davidsson 0

Kommentar: Kvällens första indian-femetta och hemmalagets ledning är nu uppe i åtta poäng. Iversen mosar treor, står i en klass för sig. Den här gånen lyckades Andersen haka på i fyra varv. Dackarnas superpar Lindgren och Davidsson akterseglade. Framför allt Davidsson är en stor besvikelse så här långt.

Aktuell ställning: 28-20.

20.26: Regnet tilltar lite, men man siktar på att köra vidare. Det blir ingen paus efter tio heat.

Heat 7: 2-4.Ward 3

Lindbäck 2

Dudek 1

Kylmäkorpi 0

Kommentar: Darcy Ward imponerar stort och tar heatet enkelt. Därefter tufft och tätt. Lindbäck, på reservcykeln, tar tvåpoängaren. Kylmäkorpi nollad.

Aktuell ställning: 23-19.

Heat 6: 4-2.Iversen 3

Jepsen Jensen 2

Andersen 1

Jonson 0 (stopp).

Kommentar: VM-stjärnan Andreas Jonsson fick stopp direkt i starten. Frågan är om han kunnat rå på Iversen som är i kanonform. Vann enkelt heatet. Jepsen Jensen var lika klar tvåa.

Aktuell ställning: 21-15.

Heat 5: 4-2.Kylmäkorpi 3

Dudek 2

Bjerre 1

Larsson 0

Kommentar: Säger bara Joonas Kylmäkorpi! Nytt superheat och vinner hur enkelt som helst. Bjerre får ge sig i kampen om andraplatsen.

Aktuell ställning: 17-13.

Inför heat 5: Indianerna byter reserv. Bjerre kör istället för Thörnblom.

20.00: Nu kommer regnet tillbaka! Paraplyerna fälls upp. Inför det tredje heatet var det 20 minuters banpreparering. Just nu är det en ny preparering av banan. Lär ta några minuter.

Heat 4: 3-3.Protasiewicz 3

Lindgren 2

Davidsson 1

Bjerre 0.

Kommentar: Rafflande duell mellan Protasiewicz och Lindgren. "Pepe" tog starten men Lindgren gick förbi efter ett varv. Ett varv senare var det dags för "Pepe" att återta ledningen. Indianstjärnan drygade sedan ut ledningen. Bjerre klart sist.

Aktuell ställning: 13-11.

Heat 3: 3-3.Iversen 3

Ward 2

Dudek 1

Andersen 0

Kommentar: Femetta-läge för Indianerna efter två varv. Men då tappar Andersen och passeras av både Ward och Dudek. Kommer aldrig i kapp efter det.

Aktuell ställning: 10-8.

Inför heat 3: Det jobbas förbrilt i depån med att ställa om inställningarna på cyklarna. Det är tydligt att flera förare överraskats av banans karaktär. Jonas Davidsson var ett bra exempel på det. Höstens guldhjälte i Piraterna ska givetvis vinna ett reservheat.

Heat 2: 4-2.Bjerre 3

Davidsson 2

Thörnblom 1

Larsson 0

Kommentar: Bjerre är tillbaka! Dansken tog starten och fick Thörnblom med sig. Indianparet låg på 5-1 fram till andra kurvan då Thörnblom gled ut och Davidsson kunde gå förbi. Davidsson pressade sedan Bjerre i sista sväng, men nådde inte ända fram.

Aktuell ställning: 7-5.

Heat 1: 3-3.Kylmäkorpi 3

Jonsson 2

Jepsen Jensen 1

Lindbäck 0

Kommentar: Kylmäkorpi elektrisk i säsongsdebuten för Indianerna. Leker hem heatet helt ohotad. Lindbäck var med i början men tappade helt efter problem med cykeln.

19.31: I första heatet kör Antonio Lindbäck och Joonas Kylmäkorpi för Indianerna. Dackarna mönstrar VM-tvåan Andreas Jonsson och dansken Michael Jepsen Jensen.

19.29: Speakern meddelar att det strax är klart för match. Nu tänds tvåminutersregeln för första heatet!

19.29: Trogne indian-supportern Michael Alf mejlar och frågar efter ett tips i kvällens match. Jag (Henrik) tror att Indianerna vinner med två poängs marginal efter en riktig rysare!

19.19: Indianernas lagledare "Dalle" Andersson Bäckström intervjuas i depån:

- Nu som banan är blir det väldigt viktigt att komma i väg från start. Det kommer att vara tungt "sprut" därute, säger Dalle.

- Kylmäkorpi har gått vidare i GP-kvalet och visat bra resultat i Polen. Känns som han är riktigt het som förra året, fortsätter indian-lagledaren.

19.12: Nu skulle matchen egentligen ha startat. Fortfarande en traktor ute som forslar bort material från banan som samlats i en stor hög. Nu lyser solen lite grann, men det kan snabbt ändras...

19.08: Nu har man bestämt sig för att ställa in förarpresentationen. Istället kör man direkt när banpersonalen är klar. Fortfarande ett par traktorer ute på banan.

19.05: Det småduggar just nu. Mysko väder. Indianernas lagledare Daniel "Dalle" Andersson Bäckström ser i alla fall avslappnad ut. Håller sonen William i handen.

19.00: Förare och lagledare inne och inspekterar banan nu. Skuren är över och nu är det uppehåll igen. Försenad start lär det dock bli i alla fall. Dackarna har, om nu någon missat det, imponerat stort i säsongsinledningen och toppar serien efter fem segrar av fem möjliga. Fredrik Lindgren har lämnat klartecken om kommer köra. Liksom Indianernas Mathias Thörnblom. Två killar som tydligen inte kastar in handduken i första taget.

18.53: Ett problem är att man redan hunnit hyvla av ytskiktet när nästa regnskur kom. Nu finns det inte längre något material att ta bort. Hoppas att de får till banan ändå och det ljusnar på längre bort.

18.51: Många intressanta förare att spana in i kväll. Örebros store speedwayson Fredrik Lindgren kraschade ordentligt i polska ligan i söndags och gick i går ut med att han inte skulle köra mot Indianerna. Men i dag hade dacke-stjärnan tänkt om och han är på plats. Joonas Kylmäkorpi säsongsdebuterar för Indianerna efter sin långtidsskada. Joonas körde GP-kval i Österrike i lördags och blev tvåa efter särkörning om segern med stekhete Leon Madsen. Ett bra besked. I samma kval återfanns indianen Simon Gustafsson som tvingades avbryta tävlingen efter att ha fått en sten på handen. Simon har uppsökt läkare, och fick beskedet att inget är brutet. Han måste dock vila några dagar, och kör inte i kväll.

18.45: Traktorerna jobbar på högvarv och regnet fortsätter att falla. Tveksamt om vi kommer igång till utsatt starttid.

18.40: Ropade nog hej lite för tidigt förut. Nu har det kommit in en regnskur även här. Paraply fram för publiken.

18.30: Dryga halvtimmen kvar till race-off nu. NA:s utsända är på plats och kan konstatera att vädergudarna verkar på bra humör så här långt. Uppehåll och bra förhållanden för speedway på Sannahed just nu.

Mer läsning

Annons