Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianerna vann lekande lätt

Indianerna vann den första av två elitseriematcher på 24 timmar. Västervik demolerades i jumbofinalen med förkossande 62-28. 

Annons

NA:s Johan Arvidsson direktrapporterade matchen här nedan.

Indianerna vinner stort. Swiderski tar tolv pinnar, Iversen 13 och Woodward 10. Max kom upp i sju och reservmatchen blev aldrig någon match. Indianernas andra seger i elitserien.

I morgon, tisdag, väntar Piraterna hemma för Indianerna.

Läs mycket mer i tisdagens NA, papperstidningen, som du även kan köpa här nedan som e-tidning!

Publik: 1749.

Heat 15. 4-2

Swiderski 3

Watt 2

Iversen 1

Ljung 0

Kommentar: Swiderski sätter punkt för en kanonkväll.

Slutställning: 62-28.

Heat 14: 5-1

Iversen 3

Lindgren 2

Watt 1

Kasprzak 0

Kommentar: Iversen fortsätter åka som ett självspelande piano. Ohotad seger igen. Fjärde raka trean för dansken som kommer köra nominreingen och har chans på 5 av 5. 

Aktuell ställning: 58-26.

Heat 13: 3-3

Swiderski 3

Watt 2

Ljung 1

Bjerre 0

Kommentar: Swiderskis andra heatseger för kvällen. Jobbade sig upp efter en taskig start. Matchen iskall nu när det inte finns något att köra för. Kul dock att se frågetecken rätas ut. Västervik svarar för ett genomtrött motstånd.

Aktuell ställning: 53-25

Heat 12: 5-1

Iversen 3

Andersen 2

Lindbäck 1

Kasprzak 0

Kommentar: 50-22 nu. Iversen fortsätter att gå rent och fick Lindbäck med sig som tvåa. Detta efter att han hunnit före Andersen just på mållinjen. Galen utklassning i kväll. 28 poäng skiljer. Bonusen förstås också hemma även om returen inte är körd. 

Aktuell ställning: 50-22.

Heat 11: 5-1.

Woodward 3

Max 2

Thörnblom 1

Nermark 0

Kommentar:

Aktuell ställning: Matchen helt avgjord. Indianerna vinner. Frågan är bara med hur mycket? Woodward på reserven kvällens bingo. Max har också hittat stabil fart i grejerna, Blir dyr poängkväll för Indiankassan ... kross.

Heatet stoppas. Nermark får en tillsägelse för dålig startdisciplin.

Paus nu. Indianerna leder ostört och matchen är förstås avgjord. Om Västervik tar 5-1 i de 5 sista heaten så 25-5, då blir det oavgjort i matchen.

Heat 10: 5-1

Woodward 3

Lindgren 2

Kasprzak 1

Ljung 0

Kommentar: Prestigevinst för Woodward som slår ett meriterande motstånd. Oj vilken kross.

Aktuell ställning: 40-20.

Västervik toppar igen. Dubbelheat för Ljung som tar Nermarks plats. Kasprzak i stället för Batchelor innan pausfikat.

Heat 9: 5-1.

Iversen 3

Max 2

Andersen 1

Ljung 0

Kommentar: Dubbelt Indianerna i starten och sedan bra parspeedway i mål. Andersen försökte hota men kom ladrig runt Max. Kvällens tredje femetta till hemmalaget som utökar den redan så stora ledningen. Fyra poäng på fyra heat bara för ex-indianen Andersen.

Aktuell ställning: 35-19.

Kedjan hoppade på Bjerre när kopplingskorgen gick sönder.

Heat 8: 2-4

Kasprzak 3

Lindbäck 2

Andersen 1

Bjerre S

Kommentar: Västervik vinner ett heat och gör det efter en toppning. Kasprzak tar kvällens första trea. Stopp sent på Bjerre som varit i fin form. Bara hoppas cykeln inte säckar ihop.

Aktuell ställning: 30-18.

Andersen i stället för Thörnblom.

Kasprzak istället för Batchelor i kommande heat.

Vinden har avtagit nu och det är riktigt härligt här ute. Men inte riktigt tshirt-väder. Jeans och tröja gångbar outfit i publiken.

Mycket skönt för Fredrik Lindgren att köra hem heatet som han gjorde. Efter en hackig start med ettan i första heatet gav det där säkert duktigt med råg i ryggen.

"Man kör på varandra, pekar finger och är absolut inte vänner. Varken förare eller lagledare", säger depåspeakern Filip Nyängen om den haussade stämningen.

Traktorn inne igen.

Magisk playlist nu medf Lasse Berghagens en kväll i juni. "Plötsligt spratt det till i gubben, han blev ung och han blev fri"

Heat 7: 4-2

Lindgren 3

Kasprzak 2

Swiderski 1

Watt 0

Kommentar: Superheat av Lindgren, som kämpade mot Kasprzak i fyra varv. Svettigt heat. Ärovarv av Lindgren efter målgången.

Aktuell ställning: 28-14.

Heat 6: 3-3

Bjerre 3

Andersen 2

Ljung 1

Lindbäck 0

Kommentar: Bjerre tar sin andra raka trea. Andersen och Ljung stängde sedan till för Lindbäck som fick en fålig start och fick jobba i uppförsbacke. Återstår att se om handen och styrkan i den klarar av att sätta emot nu.

Aktuell ställning: 24-12.

Heat 5: 3-3

Watt 3

Swiderski 2

Woodward 1

Nermark 0

Kommentar: Swiderski tog starten men klarade inte av Watt som hittade farten på yttern. Första oavgjorda heatet. Swiderski levererar i den andre Piotrs frånvaro. Fem poäng av sex möjliga.

Aktuell ställning: 21-9. 

Indianerna har blött en hel del på reserverna den här säsongen. Nu har Indianernas reserver 6-1 i poäng mot Västerviks. Nermark och Woodward strax ut igen.

I morgon, tisdag, möter Indianerna Piraterna hemma i ett derby. Hyfsat med folk här ändå, dock ingen folkfest. Två hemmamatcher i rad brukar sällan vara bra för arrangören. Då väljer folk gärna en av dem.

Banan prepareras till "Sommar och sol". På med Hajk och sommarlov!

Dalle i depån: En bra start och vi ska inte släppa till nu. Det hettade till lite i första heatet med tuff körning. Men det är bra, Fredrik visade vilja och att han inte tänker ge upp.

Heat 4: 4-2

Iversen 3

Ljung 2

Max 1

Thörnblom 0

Kommentar: Indianerna fortsätter att mosa på. Iversen i en klass för sig. Max krigade mot Ljung i några varv men hade inte riktigt samma krut i körningen. Thörnblom eftersläntare. Kalasstart för hemmalaget.

Aktuell ställning:

Thörnblom får en tillsägelse för dålig startdisciplin.

Heatet stoppas.Domaren inte nöjd med starten. Samtliga fyra förare i omstarten. Två minuter.

Ljung R/R för Batchelor i fjärde heatet.

Heat 3: 5-1

Bjerre 3

Lindbäck 2

Kasprzak 1

Watt 0

Kommentar: Indianerna svarar direkt med andra raka femettan. Lindbäck trea i starten med förbi Kasprzak ganska tidigt. Vilken start för Indianerna, dessutom heatsegrar på tre förare med osäker form.

Aktuell ställning: 14-4

Heat 2:5-1

Woodward 3

Max 2

Thörnblom 1

Kommentar: Kvällens första femetta. Stora avstånd mellan förarna och Max behövde inte ens stänga till för Thörnblom, som fick stopp på sista varvet men joggde i mål och säkrade enpoängaren. Mimiryck direkt för hemmalaget.

Aktuell ställning: 9-3

Två indianer mot en gammal indian. Tuff press på Thörnblom som ändå kan minnas sin superstart nyligen.

Skyddsstaketet repareras där Nermark slog ner. Därför får vi vänta ett litet tag. Ingen fara med Nermark i alla fall.

Heatet stoppas sedan Nermark gått om kul. Såg ut som om Max fick kast just innan men parerade det ...

Omstart utan Nermark. Thörnblom fick en magisk start och ledde heatet när det stoppades.

Heat 1: 4-2

Swiderski 3

Ljung 2

Lindgren 1

Andersen 0

Kommentar: Kanonstart av Swiderski som levererar direkt. Usel start av Lindgren som ändå klarade av att bygga upp fart och lyckas ta sig förbi Hans Andersen på sista varvet.

Aktuell: Ställning: 4-2.

Förarna på banan, time för kvällens första heat.

Ingen Batchelor i Västervik. Blir riders. "Matförgiftad", säger han sjäv på twitter. Hmmm...

Indianerna var förhandsfavorit tillsammans med Vetlanda inför årets säsong. Förra året gick Indianerna under smeknamnet "real Indianerna", men åkte ut redan i kvarten efter en turbulent säsong där mycket handlade om Emil Sajfutdinovs bojkott.

Strålande sol men ihållande kall vind. Tror dock inte vinden ska påverka förarna allt för mycket. Ska bli spännande att se vad Woodward kan göra på reserven i kväll. Han och Max borde kunna äta upp Thörnblom och Nermark. I alla fall tugga i sig lite mer poäng än den supersvaga reservuppsättningen Indianerna visat upp hittills i elitserien.

Vargarna-Vetlanda i kvällens andra match.

Lineup nu. Hans Andersen gammal bekant att se upp med såklart ... Kasprzak vet man aldrig var man har ...

18:52: Indianerna och Västervik har en bedrövlig inledning bakom sig. Jumbofinal i kväll med två tvåpoängare sist i elitserietabellen. Smålänningarna med tre poäng sämre poängkvot.

Indianerna låter Piotr Swiderski ta skadade Piotr Protasiewicz plats. Ingen riders replacement och Cameron Woodward på reserven med Micke Max. Hos Västervik återfinns fjolårets Indianreserv, skåningen Mathias Thörnblom.

Ljung har egen fanclub på plats. Upphängd banderoll (fäst i presskuren) med "Kung Ljung".

18.45: Då är jag (Johan Arvidsson) och Pelle Strandman på plats på "Hea". Kall vind, men hyfsat blå himmel. Två matcher på två dagar väntar för Indianerna. I dag den bortregnade matchen mot Västervik och i morgon derbyt mot Piraterna. Jag kommer köra matchrapport i det här fönstret under kvällens match.

---------------

Indianerna är i stort behov av poäng. Kommer andra tvåpoängaren i kvällens match mot tabelljumbon Västervik hemma på Ica Maxi arena?

Till kvällens match petar Indianerna unge Joel Andersson och tar in duon Piotr Swiderski och Cameron Woodward. Anderssons plats som reserv tas av Woodward, medan Swiderski kör för Piotr Protasiewicz, som lider av en hjärnskakning.

Följ matchen heat för heat i denna artikel. Uppsnack drar igång cirka 18.30.

Indianerna:

Kvällens laguppställningar: 1. Fredrik Lindgren, 2. Piotr Swiderski, 3. Kenneth Bjerre, 4. Antonio Lindbäck, 5. Niels-Kristian Iversen, 6. Mikael Max. 7. Cameron Woodward.

Västervik: 1. Peter Ljung, 2. Hans Andersen, 3. Krzysztof Kasprzak, 4. David Watt, 5. Troy Batchelor, 6. Daniel Nermark, 7. Mathias Thörnblom.

Indianerna har även en match på tisdag, och även den körs på Ica Maxi arena. Då kommer Piraterna från Motala på besök.

Laguppställningarna till tisdag:

Indianerna: 1. Kenneth Bjerre, 2.Piotr Swiderski, 3. Fredrik Lindgren, 4. Antonio Lindbäck, 5. Niels-Kristian Iversen, 6. Cameron Woodward,7 Mikael Max.

Piraterna: 1. Greg Hancock, 2. Simon Gustafsson, 3. Darcy Ward, 4. Bjarne Pedersen,

5. Chris Holder, 6. Linus Sundström, 7. Fredrik Engman.

Mer läsning

Annons