Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianernas lagbygge fortsätter

En av de viktigaste pusselbitarna i Indianernas lagbygge 2011 är på plats. Egna junioren Simon Gustafsson stannar i klubben där han återförenas med pappa Henka.
- Indianerna är på rätt spår. De börjar haka på Smålandsklubbarna när det gäller utveckling. Jag tycker det ser skitbra ut inför nästa år, säger Simon.

Annons
Dan-Åke Moberg, ordförande, Simon Gustafsson och lagledaren Dalle Andersson. Junioren Simon Gustafsson stannar i klubben.

Den nya kontraktet är skrivet på ett år. Simon har tidigare använts på reservplats men efter höstens lilla genombrott ser han ut att få startnummer 2 i indian-laget nästa säsong. Han snittade 1.367 poäng per heat i årets elitserie.

- Det känns som jag är redo för nästa steg, att köra på ordinarie plats, säger Simon.

I den brittiska ligan har Simon kommit längre än så på karriärstegen.

- I Eastbourne blir jag en av tre heatledare nästa säsong. Jag har bestämt mig för att stanna där även om vi inte skrivit på något kontrakt ännu, berättar han.

Redan efter SM-kvartsfinalförlusten mot Lejonen i Gislaved deklarerade Simon att han var inställd på att köra vidare i Indianerna i elitserien.

- Det har fungerat bra i år. Klubben har skött sina utbetalningar i tid och klubben vill utveckla laget och arenan, säger Simon.

Han tycker att Indianerna värvat ihop ett hyfsat starkt lag.

- Vi behöver en förare som tar 10-12 poäng i varje match. Förhoppningsvis kan Antonio Lindbäck ta den rollen, men man aldrig vilket humör han är på.

Hur mycket betyder pappa Henkas återkomst till klubben för dig?- Det är kul för honom. Han hade tappat gnistan men när Indianerna ringde fick han en boost och nu tänker han satsa och köpa nya grejer. Jag tror det kan bli bra med Niels-Kistian Iversen och farsan på reservplats, säger Simon.

För en månad farmades Simon in i Hammarbys lag i den allsvenska finalen mot Örnarna. Trots att Hammarby vann nekades stockholmarna en elitserieplats. Nu har Svemo, efter Hammarbys hot om att koppla in RF, ändrat sig. Hammarby blir det nionde laget i elitserien 2011.

- Jaså, blir det så? Vilken tur då att vi gick för fullt i finalen, säger Simon.

Mer läsning

Annons