Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianernas superform håller i sig

Indianerna visar fortsatt storform hemma i Sannahed. Tredje raka segern i kväll, och till det bonuspoängen säkrad mot Dackarna.

Annons

Piotr Protasiewicz var tillbaka efter en krasch som kostade en rejäl hjärnskakning, men visade inte några svikter efter den smällen. "Pepe" körde in 14 poäng av 15 möjliga, och var en av flera viktiga faktorer i segern med 53-37 mot Dackarna.

Indianerna tog tag i taktpinnen från start, och släppte aldrig smålänningarna riktigt nära.

21.00: Seger för Indianerna återigen! "Pepe" dominerade i sin återkomst och körde ihop 14 poäng av 15 möjliga. Hemmalaget tog dessutom hem bonuspoängen eftersom de vann med större marginal än vad Dackarna gjorde när lagen möttes i premiäromgången. Vi, Daniel och Pelle, tackar för visat intresse!

Indianerna-Dackarna 53-37

20:56: Dags för nomineringsheatet

Heat 15: 4-2

Protasiewicz 3

Pedersen 2

Iversen 1

Buczkowski 0

Kommentar: Protasiewicz fullbordar sin succé-comeback med en stabil seger i nomineringsheatet. Iversen hamnar tidigt på eferkälken men lyckas ta sig upp på tredjeplats. Pedersen tar tvåpoängaren.

Slutställning: 53-37

20:48Heat 14: 3-3

Iversen 3

Pedersen 2

Kylmäkorpi 1

Lindgren 0

Kommentar:

Heatet blev först stoppat. Domaren tyckte att det var en orolig start, där Lindgren stökade mest. När väl heatet kom igång fick vi se ett häftigt och jämnt heat. Hård kamp mellan Iversen och Pedersen om segern. Tredje raka 3-3-heatet. Indianerna behöver en poäng i det sista heatet för att säkra bonuspoängen.

Kvällens publiksiffra: 2902.

Aktuell ställning: 49-35

20:43:

Heat 13: 3-3

Protasiewicz 3

Buczkowski 2

Dudek 1

Bjerre 0

Kommentar: Poängmaskinen Piotr Protasiewicz fortsätter att dominera. Vinner sitt tredje heat för lvälle följd av Buczkowski. Bjerre har börjat dala och har efter två heatsegrar nu blivit nollad i två raka.

Aktuell ställning: 46-32.

20:39:Heat 12: 3-3

Iversen 3

Pedersen 2      

Bech 1

Lindbäck 0Kommentar: Lindbäck, som har haft en framgångsrik kväll, försvann direkt. Iversen fixade dock tre poäng för Indianerna, som mycket snyggt körde emellan Pedersen och Bech.

Aktuell ställning: 43-29.

20:34:

Heat 11: 4-2

Max 3

Dennis Andersson 2

Joel Andersson 1

Aspegren 0

Kommentar: Jämn start i reservheatet som Max till slut vinner före tvåan Dennis Andersson i Dackarna. Joel Andersson tar sin andra poäng för kvällen.

Aktuell ställning: 40-26

20:31: Strax dags för heat 11!

20.28: En som ser het ut är Protasiewicz som hittills har åtta poäng på tre heat. Inga tendenser på att hjärnskakningen hämmar där inte.

20:24: Halvtidspaus på Ica Maxi arena och Indianerna går mot en tredje raka seger som det ser ut i nuläget. Dackarna däremot är inne i en djup svacka och måste bättre sig rejält om det inte ska bli en femte torsk på raken.

Viktigt för gästerna var att man tog en femetta i det tionde heatet vilket ger laget en rimlig chans att ta den så eftertraktade bonuspoängen. Indianerna måste alltså vinna med minst nio poäng för att ta en trepoänare.

20:15:

Heat 10: 1-5

Pedersen 3

Buczkowski 2

Lindgren 1

Andersson 0

Aktuell ställning: 36-24

Kommentar: Sista heatet innan paus. Dackarna toppade med Buczkowski och Pedersen. Duon fixade Dackarnas första femetta. Viktigt för smålänningarna.

20:10:

Heat 9:5-1

Iversen 3

Max 2

Bech 1

Dudek 0

Kommentar: Ny femetta för Indianerna som stormar mot tredje raka segern. Iversen är som alltid i gott slag och reserven Mikeal Max kommer strax efter på andraplatsen.

Aktuell ställning: 35-19.

20:07: Heat 8 : 5-1         Protasiewicz 3

Lindbäck 2Andersson 1

19:56:

Kylmäkorpi 0Kommentar: "Pepe" och Lindbäck dominerar i kväll. Total kontroll på heatet. Klasskillnad. Bonuspoängen just nu till Indianerna.Aktuell ställning: 30-18.

Heat 7: 3-3

Lindgren 3

Buczkowski 2

Pedersen 1

Bjerre 0

Kommentar: Lindgren tar hem heatet efter en stenhård fajt där han turas om att inneha ledningen med Buczkowski. Därbak går Nicki Pedersen segrandes om tredjeplatsen och Kenneth Bjerre nollar för första gången i kväll.

Aktuell ställning: 25-17

19:52:

Heat 6: 4-2.

Protasiewicz 3

Bech 2

Lindbäck 1

Dudek 0

Kommentar: "Pepe" tog kommandot direkt i ett heat där Dudek försvann direkt, på grund av tekniskt fel. Härlig kamp om andraplatsen mellan Lindbäck och Bech, där Bech drog det längsta strået.

Aktuell ställning: 22-14.

19.45:

Heat 5 (nytt försök): 4-2

Bjerre 3

Buczkowski 2

Anderssoni 1

Aspegren 0

Kommentar: Bjerre tar starten före Buczkowski och vinner heatet. Joel Andersson hamnar dessvärre på efterkälken men får ändå en poäng.

Aktuell ställning: 18-12

19:38: Heat 5 stoppas då Joel Andersson åkte in i Robin Aspegren. Andersson flög in i sargen och det såg något otäckt ut men Joel kan lämna banan på egna ben. Skönt att se!

Robin Aspegren diskas och får inte köra heatet när det körs om inom kort.

19:34: Banan prepareras i väntan på nästa heat.

19:29:

Heat 4: 2-4

Andersson 3

Iversen 2

Kylmäkorpi 1

Max 0

Kommentar: Dackarnas första heatseger, där Dennis Andersson körde snyggt. Iversen gjorde en snygg omkörning av Kylmäkorpi och fixade en andraposition heatet ut.

Aktuell ställning: 14-10

19:24:

Heat 3: 5-1

Lindbäck 3

Protasiewicz 2

Pedersen 1

Buczkowski 0

Kommentar: Dagens första femetta! Lindbäck vinner heatet efter en jämn start och Pepe visar fin form i comebacken.

Aktuell ställning: 12-6

19:20:

Heat 2: 3-3

Max 4

Andersson 2

Aspegren 1

Andersson 0

Kommentar: Första reservheatet, där Mikael Max imponerar från start. Desto tuffare för Joel Andersson.

19:17:

Aktuell ställning: 7-5

Heat 1: 4-2

1. Bjerre 3

2. Dudek 2

3. Lindgren 1

4. Bech 0

Kommentar: Bjerre tar ledningen och släpper den inte på hela heatet. Lindgren tar sig in på tredjeplats och förlorar kampen med Dudek om andraplatsen.

Aktuell ställning: 4-2

19:13: Då var det dags för det första heatet!

19.07: Några minuter kvar till matchstart alltså. En som möjligt är något extra peppad är gästernas Joonas Kylmäkorpi som körde för Indianerna så sent som förra säsongen och är i kväll tillbaka i Sannahed.

19.00: Nu kommer lagen ut på sina flakbilar och hälsar på publiken. En liten stund kvar, cirka tio minuter, till första heatet dock då detta som bekant är en tv-match på Cmore.

18.55 : Så här startar lagen i afton:

Indianerna: 1) Fredrik Lindgren, 2) Kenneth Bjerre, 3) Piotr Protasiewicz, 4) Antonio Lindbäck, 5) Niels-Kristian Iversen, 6) Mikael Max, 7) Joel Andersson

Dackarna: 1) Patryk Dudek, 2) Mikkel Bech, 3) Nicki Pedersen, 4) Krzysztof Buczkowski, 5) Joonas Kylmäkorpi, 6) Robin Aspegren, 7) Dennis Andersson

18.50: Eftersom lagen redan har möts en gång under våren, Dackarna vann med 49-41, så kommer det även att delas ut en bonuspoäng i kväll. Indianerna måste vinna med minst åtta poäng, annars går bonuspoängen till Dackarna.

18.40: Nu är vi, Daniel Grozdanovski och Pelle Strandman på plats på soliga Sannahed för att rapportera från kvällens match mellan Indianerna och Dackarna. Matchen tv-sänds och väntas komma igång runt 19.15. Indianerna jagar tredje raka segern i elitserien och tredje raka hemmasegern. Dackarna förlorade måndagens match mot Piraterna och lär vara revanschsugna i kväll. Enligt rapporter kommer inte Dackarnas stjärnryss Alexander Loktaev till körstart. Han ersätts av dansken Mikkel Bech. Vi återkommer med startuppställningar närmare matchstart. I Indianerna gör Piotr "Pepe" Protasiewicz comeback efter en hjärnskakning. Cameron Woodward och Piotr Swiderski ger plats åt Joel Andersson och "Pepe".

I kväll, tisdag, vänder serien och nu är det tre poäng som står på spel i de resterande elitserieomgångarna. Om Indianerna ska ta full pott krävs en segermarginal som är större än 49-41, som Dackarna vann med senast när lagen möttes i säsongspremiären.

Värt att nämna är att Piotr Protasiewicz är tillbaka från sin hjärnskakning och är återigen startklar.

"Det är helt öppet"

Indianerna kommer stärkta från två raka segrar mot Västervik och Piraterna. Så sent som på måndagskvällen förlorade Dackarna stort, 52-38, hemma mot Piraterna.

- Det blir en tuff match. Det är inget dåligt lag de kommer med så det är helt öppet. Kan vi köra så som vi har gjort senast så kommer vi vinna men det går aldrig att ta något för givet, säger Indianernas lagledare "Dalle" Andersson Bäckström inför matchen.

Lagen

Indianerna: 1) Fredrik Lindgren, 2) Kenneth Bjerre, 3) Piotr Protasiewicz, 4) Antonio Lindbäck, 5) Niels-Kristian Iversen, 6) Mikael Max, 7) Joel Andersson.

Dackarna: 1) Patryk Dudek, 2) Mikkel Bech, 3) Nicki Pedersen, 4) Krzysztof Buczkowski, 5) Joonas Kylmäkorpi, 6) Robin Aspegren, 7) Dennis Andersson

Mer läsning

Annons