Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianförarna misslyckades i Polen

Indianernas Emil Sajfutdinov tog flest poäng av alla. Men det räckte bara till femte plats i Gorzows GP.

Annons

Emil Sajfutdtinov har varit ur form i Sverige och Indianerna. I GP har ryssen dock levererat hela säsongen och vunnit tre av fem GP före dagens tävlingar.

Och det såg ut att gå som vanligt. Sajfutdinov var urstark i grundtävlingen. Han var tvåa i sitt första heat för kvällen, men vann sina resterande fyra heat i grundtävlingen. Bäst av alla, tätt följt av klubbkamraten och dansken Niels-Kristian Iversen som vann tre av fem heat i grundtävlingen.

Men ingen av dem fick till det i sina respektive semifinaler. Sajfutdinov kom aldrig iväg ordentligt och hamnade efter. Han jagade dock ikapp veteranen Greg Hancock, men lyckades aldrig ta sig förbi.

Iversen i sin tur kom fyra i sin semifinal. Sajfutdinov fick därmed nöja sig med en femteplats i tävlingen, men flest poäng av alla, 15. Iversen sexa med elva.

Vann gjorde hemmaföraren Jaroslaw Hampel, före australiensaren Chris Holder. Skadedrabbade britten Tai Woffinden körde in som trea, före amerikanen och veteranen Chris Holder.

Örebroaren Fredrik Lindgren inledde lovande, men avslutade sämre. Han kom till slut tia, vilket inte gav någon semifinalplats. Ännu sämre gick det för Indianernas Antonio Lindbäck som har fortsatt långt till toppformen. Han inledde visserligen med att bli tvåa i sitt första heat, men sedan körde han bara in en poäng till. Tre totalt, vilket han var näst sämst med på 15:e plats.

Emil Sajfutdinov toppar fortfarande VM-serien på 84 poäng. Han är elva poäng före Tai Woffinden. Niels-Kristian Iversen är sexa på 60. Fredrik Lindgren elva på 47 och Antonio Lindbäck 14:e på 26.

Mer läsning

Annons