Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianförvärvet riskerar att stoppas

Rutinerade britten Scott Nicholls blev en injektion för Indianerna i den första SM-semifinalen mot Piraterna. Men nu kan han komma att stoppas i returen.

Annons
Scott Nicholls i depån i Motala i höstas.

- Jag håller tummarna för att jag kan vara med, säger Nicholls.

Efter Cameron Woodwards lårbensbrott valde Indianerna att blixtvärva Scott Nicholls inför den första semifinalen mot Piraterna.

Den sjufaldige brittiske mästaren levererade direkt och tog sex poäng på fyra efter en avslutande heatseger i det andra reservheatet.

- Jag visste att det skulle bli tufft att kastas rakt in i en semifinal och Motala är en speciell bana, säger Nicholls.

På vilket sätt?

-  Jag har inte kört här på några år och det är svårt att hitta rätt inställningar på cykeln. Efter mitt tredje heat ändrade jag om, men det blev till det sämre, så jag ändrade tillbaka till mitt sista heat som jag vann och då kändes cykeln bra.

-  Jag vet att det var ett reservheat men reserverna är bra här och det gör att den svenska ligan är så bra.

Nöjd med debuten?

-  Den var okej. Det var ett bra resultat för laget och att bra resultat för mig. Det är skönt att ta en heatseger, framför allt att få avsluta kvällen med en sådan.

-  Nu har vi en väldigt bra chans att ta oss till finalen, anser Nicholls.

Det är dock högst osäkert om Nicholls får köra returen hemma mot Piraterna nästa onsdag. Samma kväll kör Nicholls engelska lag Belle Vue en uppskjuten ligamatch mot King´s Lynn.

Får vi se dig i Sannahed på onsdag?

- Jag jobbar på det. Jag skickade ett sms till min lagledare Jason Attwood före tävlingen och ska prata med honom nu efter. Sedan ska jag kontakta det  beslutande organet BSPA (British Speedway Promoters Association) under onsdagen, och jag tror att "Dalle" (Andersson Bäckström) ska göra det också. Vi får se hur det blir närmaste dagarna.

Tror du att du kan komma loss?

- Jag har ingen aning. Men det vore colt att vara här på onsdag. Jag var besviken när jag inte fick kontrakt med någon svensk klubb till den här säsongen och det här är min chans att få några tävlingar Jag håller tummarna att jag kan vara med i returen.

Är det BSPA som bestämmer i slutändan?

- Jag vet inte. Speedway är full av gråzoner. Men jag har kört för Belle Vue hela säsongen, och i Sverige bara en dag, så jag vill inte behandla dem respektlöst eftersom de sett till att jag haft ett jobb hela säsongen.

Nicholls påpekar samtidigt:

- Mitt lag i England kan inte vinna något i år, vi kan inte gå till slutspel.

Om debutmatchen i indian-västen säger engelsmannen:

- Jag var lite nervös i början. Kände press eftersom det var en viktig tävling sent på året och jag har inte kört i Sverige på hela säsongen. Men det var trevligt att vara tillbaka.

Indianerna är Nicholls

sjätte svenska klubbadress i karriären. Han inledde Sverigekarriären Smederna i Eskilstuna och har efter det representerat Hammarby, Vargarna, Valsarna och Dackarna.

- Jag är som en lösryckt hund...

Som bäst har Nicholls silvermedaljer med Smederna och Vargarna. Vid 36 års ålder drömmer han om att ta ett SM-guld i Sverige.

Vill du köra för Indianerna i en eventuell SM-final?

- Jag skulle älska att vara där. Det är speedway, och man får ta chansen när den kommer, säger Scott Nicholls.

Mer läsning

Annons