Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianstjärnan tog VM-brons

Tai Woffinden säkrade VM-titeln i speedway redan i inledningen av den sista deltävlingen i Polen.I slutet säkrade dansken Niels-Kristian Iversen bronset – Indianstjärnans första individuella VM-medalj i karriären.

Annons
Niels-Kristian Iversen.

Ett brutet nyckelben stoppade inte Tai Woffinden från att fixa VM-guldet i Torun.

– Jag har fått behandling den senaste veckan och smärtan är under kontroll. Jag känner mig starkare för varje dag, sade han inför tävlingen.

Och tävlingen han knappt börja förrän Woffinden tagit de nödvändiga sex poängen för att ha polacken Jaroslaw Hampel bakom sig i sammandraget. Britten vann det femte heatet efter ha kört om konkurrenterna på utsidan – och tog därmed hem mästerskapet.

– Det är som en dröm, säger han.

Woffinden, som ledde med 16 poäng inför kvällen, blev därmed den första britt på 13 år (Mark Loram) att vinna VM-guldet.

– Vilken känsla. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag är så upprymd, det här betyder så mycket för mig. Fantastiskt att min mamma (Sue) är här, hon har offrat väldigt mycket genom åren för att jag ska kunna lyckas med det här, och nu har jag gjort det. Otroligt, sade Woffinden till TV10.

23-åringen från Scunthorpe fick ett frikort till VM-serien och tackade för förtroendet med att vinna deltävlingen i Prag i maj. Fyra andra pallplatser och jämn körning räckte till VM-titeln.

Bakom Woffinden jagade Niels-Kristian Iversen Jaroslaw Hampel i kampen om silvret. Men när Hampel vann det 19:e heatet före Iversen var saken klar. Iversen säkrade sedan bronset genom att bli tvåa i sin semifinal och i finalheatet slutade dansken sist.

Förra året vann Indianernas Antonio Lindbäck tävlingen i Torun. I år tog det roliga slut redan i grundomgången. Ingen svensk tog sig vidare till semifinal. Lindbäck lyckades till och med slå runt i starten, en så kallad kavaljerstart, i ett av sina heat. Lindbäck slutade tia, Andreas Jonsson på 13:e plats och blivande indianen Fredrik Lindgren på 15:e. De är också utanför direktplatserna till nästa års VM-serie i sammandraget.

Förre Indianföraren Adrian Miedzinski, Polen, vann finalheatet. (TT-NA)

Mer läsning

Annons