Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iversen: "Måste ta bort plattmatcherna"

Usla tre poäng förra veckan.Niels-Kristian Iversen studsade tillbaka mot Lejonen.- Jag måste ta bort plattmatcherna, säger dansken.

Annons

Indianerna slog Rospiggarna hemma förra veckan – men Niels-Kristian Iversen hade en usel kväll.

Dansken, som dagarna innan förlorade lag-VM-guldet i slutheatet, stannade på tre poäng efter en synnerligen blek insats.

- Jag var inte glad över det och kan inte skylla på något heller. Det var en dag då saker helt enkelt inte fungerade, säger Iversen.

- Det var länge sedan jag hade en så svag match i Sverige som förra veckan. Jag tycker att jag visat jämnhet i tre-fyra år. Tre poäng var naturligtvis inte bra.

Mot Lejonen var han tillbaka i gammalt gott slag. Tolv poäng var poängbäst i bortalaget och dansken tog endast stryk av en motståndarförare, landsmannen Peter Kildemand.

- Det kändes bra, både för mig och lagmässigt. Vi är kvar i toppen även om Vetlanda fortfarande är favoriter.

Vad betydde det för dig att studsa tillbaka?

- Det var så klart viktigt. Jag har haft några bra matcher i andra ligor. I Danmark slog jag Nicki Pedersen tre gånger redan dagen efter, och jag har åkt bra i Polen och England. Och även nu i Sverige. Det känns skönt att vara tillbaka igen.

Indianerna leder serien efter sex av tolv matcher, men Iversen är inte helt nöjd för egen del.

- Det kunde vara bättre. Insatsen senast var usel. Nu var det bättre, och jag hade en stark match i Eskilstuna då jag tog fullt. Men det har varit för mycket upp och ner. Jag måste ta bort plattmatcherna.

- Sedan har jag tappat snittet lite och det gäller att jobba hårt för att komma tillbaka uppåt. Men det är jag säker på att jag kan göra.

Niels-Kristian Iversen fick se nye dansken Mikkel B Jensen ta åtta poäng på fem heat i sin debut.

- Vi åker i samma lag i Danmark och jag känner honom bra. Tiden får visa hur bra han kan bli. Men han var snabb på hojen och det såg bra ut.

Mer läsning

Annons