Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iversen vann på Parken

Niels-Kristian Iversen tog emot hemmapublikens jubel efter sin tredje GP-seger i karriären.Då hade en besviken Fredrik Lindgren, lagkompis i Indianerna, redan lämnat Parken i Köpenhamn.

Annons
Niels-Kristian Iversen flankeras av tvåan Troy Batchelor och trean Greg Hancock.

Vi tar det roliga först:

Niels-Kristian Iversen levererade inför den danska hemmapubliken.

Iversen tog tre heatsegrar i grundtävlingen, körde in elva poäng, och via en andraplats i semifinalen var han framme i finalheatet.

Där ställdes Iversen mot kvällens superskräll Troy Batchelor som tagit sex (!) raka heatsegrar.

Men det blev ingen sjunde heatseger för australiern. Batchelor jagade Iversen som höll undan i ett riktigt bra finalheat.

Trea blev Greg Hancock medan danske wildcardföraren Peter Kildemand blev fyra i tävlingen.

- Det kändes nästan overkligt, för att vara ärlig. Det är den sista GP-tävlingen i arenan och jag lyckades slå till, säger Iversen sedan han fått ta emot pokalen av kronprins Frederik.

Därmed är fjolårets VM-bronsmedaljör uppe på tredje plats i GP-serien. Elva poäng skiljer upp till ledande Greg Hancock, och tio till tvåan Tai Woffinden.

- Mitt mål är en medalj, men det är fortfarande en lång väg att gå. Jag vet att jag är på tredje plats just nu, men vi är fortfarande bara halvvägs. Många poäng kan glida ur händerna och en massa saker kan hända, säger Iversen.

– Jag får gratulera Iversen. Han körde bra i dag, var snabb, och värd att vinna. Dessutom är det en bra kille, säger Fredrik Lindgren som redan lämnat Parken när Iversen tog emot det danska jublet.

Lindgren inledde tävlingen med två andraplatser och det såg lovande ut.

Men avslutningen var desto sämre: Tre raka nollor på de tre avslutande heaten. Totalt fyra poäng och 14:e plats i tävlingen.

– Jag hade ingen fart i dag, suckar han.

Vad berodde det på?

– Om jag visste det... Jag började bättre än i senaste GP-tävlingen i Målilla men sen klappade jag ihop fullständigt på slutet.

– Det gäller att få ihop allting och det får jag inte just nu. Jag kanske ska börja med nåt annat. Badminton?

Lindgren har i år siktet inställt på att slåss i toppen av VM-serien men efter sex av tolv deltävlingar – halva mästerskapet – är örebroaren 15 poäng efter Iversen på tredjeplatsen.

– Det är jäkligt mycket poäng.

Lindgren suckar:

– Just nu orkar jag inte tänka på det. Det är riktigt jäkla jobbigt det här med två misslyckade tävlingar i rad. Men jag har varit där förut, på botten och vänt.

Indianernas tredje VM-hopp, Kenneth Bjerre, slutade näst sist med tre poäng i Köpenhamn.

Mer läsning

Annons