Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag blödde kraftigt i halsen”

Indianernas Joonas Kylmäkorpi, 30, har genomgått två operationer och legat inlagd på sjukhus i Sverige, Tyskland och Polen senaste veckorna.
Han drabbades av svåra komplikationer efter ett halsingrepp.
– Jag blödde kraftigt och fick akutopereras, berättar han för NA.

Annons

När Indianerna på lördag håller en första kick off inför årets speedwaysäsong i elitserien saknas återvändande Joonas Kylmäkorpi. Den finländske stjärnan har de senaste veckorna legat på sjukhus i tre länder.

– Jag ringde Joonas här om dagen för att bara stämma av att han dyker upp på vår kick off. Då svarade han från sjukhus att han opererat sina halsmandlar, att det uppstått komplikationer och att han höll på att förblöda. Det kunde ha gått riktigt illa, säger Indianernas lagledare Daniel ”Dalle” Andersson. 

Kommunicerar i mejl till NA

När NA får tag i långbanespecialisten Kylmäkorpi, som den förra säsongen körde blott sex matcher i Västervik, ber han i ett sms om att få svara via mejl.

Han ska fortfarande undvika att prata. Vila halsen.

”Opererade halsmandlarna i Sverige och fick komplikationer i Tyskland en vecka senare. Blev inlagd på sjukhus i fem dagar. Efter utskrivning fortsatte jag min resa till Polen med bilen jag köpt i Tyskland. Jag blev inlagd i Polen igen. Jag blödde kraftigt och fick akutopereras för att stoppa blödningen”, skriver han till NA.

Premiären inte i fara

 ”Jag har första tävling om tre veckor i England så det är ingen fara med speedwaysäsongen”, hälsar han i mejlet.

Med sitt gynnsamma snitt på 0,880 kommer Indianerna under säsongen ha stor nytta av Kylmäkorpi. Finländaren kommer kunna gå in i stort sett vilken laguppställning som helst.

Joonas Kylmäkorpi.

Mer läsning

Annons