Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Joel imponerade i landskamp

Indianernas talang Joel Andersson fortsätter att visa fin form. Under onsdagens U18-landskamp mot Danmark körde Andersson in 14 poäng.

Annons
Joel Andersson.

I tisdags vann han två heat i Indianernas segermatch mot Vargarna. Dagen efter fortsatte 18-årige speedwaytalangen Joel Andersson att övertyga stort. Under onsdagskvällen körde han med det svenska U18-landslaget mot Danmark i en landskamp i Gislaved. Joel visade toppform och vann sina fyra första heat i matchen.

- Starterna fungerade, banan var perfekt, och jag var ruskigt åksugen, säger Joel Andersson.

Det var en jämn landskamp och ställningen inför det avslutande 18:e heatet var 51-51. I det sista heatet körde givetvis Joel, men han fick en kass start från tejpen och kom efter direkt. Han försökte att köra ikapp och var nära att komma förbi precis vid mållinjen. Dock kunde den ledande dansken hålla undan och Joel fick nöja sig med en tvåpoängare i heatet. Danmark kunde vinna heatet med 4-2 och matchen med 55-53. I stället för att bli matchhjälte blev Joel Andersson nästan en svensk syndabock.

- Så jäkla typiskt, det kändes verkligen surt. Det hade inte varit fel att vinna landskampen. Vi mötte Danmark förra veckan och fick då stordäng, detta var helt klart ett steg i rätt riktning, säger Joel som knep 14 poäng i landskampen.

Annars trivs Joel Andersson med speedwaylivet just nu.

- Jag är på väg uppåt, det blir bara bättre och bättre.

Mer läsning

Annons