Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan petas – efter fyra nollor

Han är lokala talangen som spås ett lysande genombrott. Men efter att ha nollat i genrepet kan Joel Andersson petas ur Indianernas premiärlag.

Annons
Joel Andersson.

I samband med elitseriens upptaktsträff förra veckan kallade juniorlandslagets förbundskapten Anders Fröjd Indianernas talang Joel Andersson, 19, för ”Sveriges viktigaste juniorlandslagsförare” och sa att han ”kan bli en pålitlig fempoängsförare” i elitserien redan 2015. Samtidigt sa Indianernas lagledare Daniel ”Dalle” Andersson Bäckström att han tänkte prioritera att köra Kumlakillen framför nyförvärvet Anders Mellgren.

– Jag räknar med att Joel kommer att köra. Han är trots allt en egen produkt, sa ”Dalle” då.

Men efter tisdagens träningsmatch på Smedstadion i Eskilstuna, exakt en vecka före premiären hemma mot Dackarna, var ”Dalle” inte lika säker på sin sak. Då hade Joel nollat i fyra raka heat och först i det fjärde och sista varit ens i närheten av någon motståndare, samtidigt som Mellgren körde in tre poäng.

– Joel hade problem med starterna i kväll, och då är det väldigt svårt. Han har mycket kvar att lära, säger ”Dalle” nu.

Stärkte Mellgren sina chanser att få köra?

– Vi kommer att summera den här dagen senare, vi har inte bestämt någonting inför premiären. Det var bra att man fick se vad förarna går för.

Joel Andersson själv kände sig osäker på sin plats i laget efter tisdagens fyra nollor.

– Nej, jag är absolut inte säker även om jag givetvis hoppas att jag får köra på tisdag. Det har gått rätt så bra hittills under säsongen. Fram tills i kväll, säger han.

Så sent som i helgen var Andersson bäst i U19-landslaget med elva poäng på fem heat, varav tre heatsegrar, i lördagens trelagsmatch mot Danmark och Polen, dagen därpå ledde han Sveriges U21-landslag till en femetta i näst sista heatet när 50–46-underläge mot Danmark vändes till seger med 55–53.

Men på tisdagen tog det alltså tvärstopp.

– Första två heaten tyckte jag inte att motorcykeln fungerade bra, även om man inte ska leta efter ursäkter. Två sista hade jag bättre fart, men fick för dåliga starter. Det här var ingen rolig kväll.

Men faktum är att en strulande ryss kan bli Anderssons räddning.

Om Artem Laguta, som inte kom till Sverige för tisdagens träning och match på grund av visumproblem, inte kommer till seriepremiären på tisdag har ”Dalle” inte så många andra alternativ än att köra Joel.

Utan Laguta blir Indianerna nämligen i princip tvingat att stoppa in Scott Nicholls, och brittens högre snitt gör att Anders Mellgren då inte längre går in under snittaket, vilket däremot Andersson gör.

– Kör vi Scott måste vi ha Joel på reserven, så är det. Vi får fundera på hur vi ska göra, säger ”Dalle”.

Läs mycket mer om Indianerna i onsdagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons