Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Indianstjärnor kör EM på Sannahed

Indianernas stjärnförare Artem Laguta och Piotr Protasiewicz är klara för EM-seiren - och får därmed köra deltävlingen på Sannahed i augusti.

Annons

Det sedan i lördags uppskjutna finalkvalet till årets EM-serie kördes på fredagskvällen i polska Torun, och det blev en ren uppvisning av Indianernas nye stjärna Artem Laguta. Ryssen krossade allt mostånd och vann samtliga sina fem heat.

Även Indianernas veteran Piotr Protasiewicz inledde med dubbla heatsegrar, men efter att ha varit tvåa bakom Laguta i sitt tredje heat kom "Pepe" av sig lite och var trea i fjärde och tvåa i sista heatet.Det räckte ändå med bred marginal för att säkra en av sju EM-kontrakt som stod på spel.

De övriga fem EM-platserna gick till Hans Andersen, Tomasz Jedrzejak, Vaclav Milik, Griorij Laguta och Przemyslaw Pawlicki. Linus Sundström, ende svenske i kvalfinalen efter Fredrik Lindgrens olycka krasch i ledning i första kvaltävlingen, slutade först på tionde plats, och var tre poäng från en EM-plats.

Sedan tidigare är topp fem i fjolårets EM-serien - Emil Sajfutdinov, Peter Kildemand, Nicki Pedersen, Martin Vaculik och Janusz Kolodziej samt polske veteranen Tomasz Gollob, som fått ett frikort, klara för EM-serien.

Ytterligare två permanenta frikort kommer att delas ut de närmaste dagarna, och dessutom kommer varje deltävling ha varsin wildcardförare. Indianernas formstarke svenske stjärna Antonio Lindbäck ligger mycket bra till för ett wildcard till Sannahed, och möjligen till hela EM-serien.

EM-serien startar i just Torun lördagen den 20 juni, fortsätter i tyska Landshut den 11 juli innan det är dags för tävlingen i Kumla den 15 augusti. Sista deltävling körs den 19 september, i polska Ostrow.

Längre version följer!

Mer läsning

Annons