Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klartecken efter kraschen i Sannahed

Sveriges två VM-stjärnor körde ihop i Sannahed. Men nu lämnar Andreas Jonsson klartecken inför lördagens GP-tävling i Tammerfors.

Annons
Andreas Jonsson och Fredrik Lindgren efter krachen i första heatet.

Det var redan på första varvet av det första heatet i tisdagens elitseriematch mellan Indianerna och Rospiggarna som hemmaföraren Fredrik Lindgren körde på Hallstavikslagets Andreas Jonsson – med följden att båda gick i backen och Jonsson senare tvingades bryta tävlingen.

Han hade lätta hjärnskakningssymptom och ont på flera ställen i kroppen, värst i vänstra tummen. Men på fredagen lämnade Jonsson ändå klartecken till lördagens GP-tävling i finska Tammerfors, som ingår i den VM-serie där han och Lindgren i år är de enda svenskarna.

– Jag är jäkligt glad att jag inte fick några frakturer, det stannade vid en blåslagen höft och en ömmande tumme. Nu känns det skapligt, tummen är nästan helt okej. Det är höften som fortfarande gör ont. Men det ska inte behöva innebära några problem för tävlingen i Tammerfors, säger Jonsson till TT.

Lindgren och Jonsson ligger just nu, efter två av X deltävlingar, åtta respektive nia i VM-tabellen på 18 och 17 poäng, närmast före indian-förarna Niels-Kristian Iversen och Kenneth Bjerre på tionde- och elfteplatserna. Polacken Krzysztof Kasprzak toppar på 35.

Bjerre kommer på lördagen att göra comeback efter sitt nyckelbensbrott.

Mer läsning

Annons