Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kör man dåligt är man knappt vatten värd"

Pressen på AntonioLindbäck är stenhård i Polen.
Det vet Stefan Andersson, lagledare i ”Antons” Gniezno.
– Kör man dåligt är man knappt vatten värd, säger Andersson till NA.

Annons

Antonio Lindbäcks ursäkt för den usla säsongsstarten spreds på sociala medier under torsdagen. Stefan Andersson, lagledare för Piraterna i elitserien men också i Lindbäcks polska klubb Gniezno, är positiv till att Lindbäck går ut och berättar om sina bekymmer.

– Antonio kan köra riktigt bra speedway men säger att han är rädd på banan. Det är bra att han erkänner att han problem. Det finns vissa saker han måste ta tag i, men jag vill inte gå in närmare på det. Det gäller att han får tillbaka glädjen, säger Stefan Andersson.

Gniezno slåss i botten av polska högstaligan och Lindbäck har varit petad i fyra raka matcher. Och att som GP-förare åka dåligt i Polen innebär en hård press.

– Det är som natt och dag mot i Sverige. Klubbarna tänker olika och folk höjer en till skyarna när man kör bra. Men kör man dåligt är man knappt vatten värd.

Andersson anser att svensken måste höja sig för att ta en plats i Gniezno.

– Jag har hört jobbiga rykten om att jag petar honom för att han kör i Indianerna. Så är det givetvis inte, i Polen jobbar jag åt Gniezno och just nu har vi andra förare som är bättre. Men jag har sagt att vi behöver en Antonio i toppform för att klara kontraktet.

Stefan Andersson hoppas att Lindbäck kan nå samma nivå som när han ifjol vann två GP-tävlingar.

– Det är bara att hoppas att Antonio kommer tillbaka, för med den talangen och det motorcykelåkandet i sig så är han ett världsmästarämne.

Mer läsning

Annons