Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kylmäkorpi ratad: ”Vad är det som händer?”

Joonas Kylmäkorpi tog flest poäng av alla förare i Indianerna i de 14 grundheaten mot Vetlanda – men fick ändå inte köra nomineringsheatet. Då ifrågasatte han beslutet på twitter.

Annons

Det var mitt under pågående match mot Elit Vetlanda som Indianernas Joonas Kylmäkorpi vädrade sitt missnöje på sociala mediet twitter.

Trots att han plockat nio poäng, mest av alla förare i Kumlalaget, över de 14 grundheaten mot Vetlanda fick han inte köra i nomineringsheatet. Istället valde Indianernas lagledare Daniel ”Dalle” Andersson Bäckström att satsa på Piotr Protasiewicz och Niels-Kristian Iversen.

Då skickade Kylmäkorpi iväg ett surt meddelande från sin mobiltelefon: ”Tog flest poäng av alla med nio poäng i grundtävlingen, men uppenbarligen är det inte nog för att få köra nomineringsheatet. Vad är det som händer? Det är inte första gången.” (Se tweeten på originalspråk i faksimilen till höger).

Bara minuter senare, när matchen var över, träffade NA Kylmäkorpi i depån. Men då var han inte särskilt ville han inte alls utveckla sitt resonemang.

– Det… Det är så ibland. Det är inte mer att säga om det, säger Kylmäkorpi om ”Dalles” beslut att ställa över honom.

Kylmäkorpi var en av förarna som inte hade några problem med den tjocka och svårkörda banan i matchens två första heat, före den långa omprepareringen. Han vann heat både före och efter det långa avbrottet.

– Det hände inte så jäkla mycket när de höll på. Vi såg att det var gropar överallt, och det går inte att ordna till på en halvtimme. Jag vet inte vems beslut det var att försöka fixa banan, jag sket i hela cirkusen och koncentrerade mig på tävlingen istället, säger Kylmäkorpi.

Segern var Indianernas första efter tre raka förluster, och innebär att laget klättrar till fjärde plats i elitserietabellen med fyra omgångar kvar, bara två poäng bakom Dackarna på andraplatsen som innebär direktavancemang till SM-semifinal.

– Kanske är för tidigt att prata om en vändning, men det här är i varje fall ett steg i rätt riktning. Vi har kört ganska många matcher med samma lag nu, och det bör hända snart att alla börjar klicka samtidigt. Vi har ett fantastiskt lag på papperet, det bästa jag någonsin har sett i elitserien, men vi ligger inte i toppen, vi är inte ens topp tre, säger Kylmäkorpi.

Efter en tids svarta rubriker om Emil Sajfutdinovs bojkott, Antonio Lindbäcks personliga problem och det påstådda depåslagsmålet mellan Lindbäck och Piotr Protasiewicz senast var Kylmäkorpi lättad över att äntligen få inkassera en framgång i indianvästen igen.

– Klart förlusterna märkts på lagandan, det blir alltid lite grinigt när man förlorar. Det är svårt att svänga på skutan efter några nederlag, men det har vi lyckats med nu, säger han.

Lagledare "Dalle" håller med:

– Jätteviktigt att vi fick med oss en seger när vi går in i ett uppehåll, så vi kan klättra i tabellen och få lite självförtroende.

Uppehållet beror på lag-VM och är en vecka långt. Nästa match för Indianerna körs tisdagen den 23 juli, hemma mot Dackarna.

Läs mycket mer om matchen i onsdagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan.

Mer läsning

Annons