Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landskamp i Kumla ger Joel lugn student

I dag tar Joel Andersson studenten. Men räkna med ett lugnt firande då Indiantalangen kör U19-landskamp i Sannahed i morgon. – Det är ju landskamp. Då får man offra sig, säger han.

Annons
Joel Andersson.

I morgon, lördag, möts Sverige på Ica Maxi arena i Sannahed. Indianernas Joel Andersson är given i laget och får alltså chansen att köra inför hemmapubliken.

– Skitkul att de lagt landskampen i Kumla. Jag har hört att det ska komma mycket folk, säger han.

Sverige får ses som lite underdogs mot Danmark.

– Visst blir de favoriter, men vi slog dem senast vi möttes. De är inte omöjliga alls om vi kör så bra som vi kan, säger Joel som själv körde in 10+1 poäng i den matchen, vilket var näst bäst efter Victor Palovaara som hade 16+1.

En stor dag för Joel på lördag, men en minst lika stor dag är det i dag för då han tar studenten. Men medan klasskamraterna förmodligen har en lång (och förmodligen blöt) kväll får Joel finna sig i att ta sig hem tidigt och ladda inför landskampen.

– Ja, det blir väldigt lugnt. Lite tråkigt är det. Men samtidigt ... det är landskamp. Då får man offra sig. Det ska bli riktigt roligt.

Även Polen skulle ha deltagit i landskampen, men de har lämnat återbud.

Läs en längre intervju med Joel Andersson i fredagens NA, papperstidningen! Den kan du också köpa som e-tidning här nedan!

Mer läsning

Annons