Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindbäck i krismöte med Indianerna

Indianerna ska hjälpa Antonio Lindbäck, 28, ur krisen.
Under torsdagen kommer han till Örebro för möte med lagledaren Daniel Andersson Bäckström.
– Jag måste få reda på varför han är rädd när han kör, säger ”Dalle”.

Annons
Antonio Lindbäck har det tungt just nu.

Det var under onsdagen som Indianernas GP-stjärna Antonio Lindbäck, via Facebook, gick ut och bad om ursäkt till fansen för sina prestationer den här säsongen.

”Jag är ledsen för mina dåliga resultat, och att jag gjort er besvikna. Jag går igenom en riktigt tuff tid just nu, både i mitt speedway- och mitt privatliv”, skriver Lindbäck bland annat.

Stjärnföraren beskriver vidare hur han varit rädd på banan den senaste tiden. Problem han menar sitter i huvudet – och bekymmer som Indianerna nu ska försöka hjälpa Lindbäck med.

I dag tar Antonio Lindbäck tåget till Örebro för ett personligt möte med lagledaren Daniel Andersson Bäckström.

– Vi har en kille här som jobbar med den mentala biten och pratar mycket med Antonio. Jag försöker hjälpa honom hitta rätt på banan. Vi jobbar stenhårt med det men det gäller att hitta rätt med allt runt omkring speedwayen också, som mekaniker och materialet han kör med, säger Dalle.

Lindbäck ligger sist i GP-serien där han bara vunnit tre heat under säsongen. Han har dessutom varit petad i fyra raka matcher för sin polska klubb Start Gniezno. För Indianerna har han kört på reservplats och tog sex poäng på fem heat mot Smederna i tisdags.

– Mötet vi ska ha är på bådas begäran. Han har öppnat dörren och bett om hjälp och vi vill stötta honom. Antonio stannar här till i morgon, säger Andersson Bäckström.

Har du märkt av att han varit rädd när han kört?

– Oja, sådant ser man direkt.

Vad kan det bero på?

– Det kan jag inte svara på. Jag måste träffa honom innan jag kan svara på det. Men först och främst måste han våga åka för fullt igen. Vad jag vet har han inte varit med om någon krasch heller, men det är sådant jag måste få reda på.

Lindbäck själv går inte att nå för en kommentar men managern Simon Nyman säger till Aftonbladet att stjärnan inte uttalar sig förrän efter tisdagens match mot Västervik.

Mer läsning

Annons