Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindbäck kör EM-deltävling

Av allt att döma kommer Antonio Lindbäck att köra EM-deltävlingen i Kumla den 15 augusti.

Annons

Under måndagen var polska huvudarrangören One Sport på plats på Ica Maxi arena för att gå igenom eventuella förbättringar inför EM-deltävlingen på arenan. I samband med det hölls också en presskonferens.

Förhoppningen var att offentliggöra vilka förare som kommer till start. Men det gick inte på grund av att challenge-tävlingen som skulle körts i slovenska Lendava ställdes in i fredags.

Nytt försök görs på fredag i polska Torun. Först då kan förararna presenteras.

– Vi har i dagsläget några förare som är klara för finalserien. Dessa är Nicki Pedersen, Peter Kildemand, Emil Sajfutdinov, Martin Vaculik och Janusz Kolodziej, säger Krister Gardell, byråmedlem i internationella motorcykelförbundet, FIM.

– Sedan har vi ett permanent wild card till Tomasz Gollob, säger Jan Konikiewicz från One Sport.

Av allt att döma kommer också Indanernas stjärna, Antonio Lindbäck, att delta i tävlingen.

– Det vore viktigt för publiken i närområdet att få se en lokal förare. Jag hoppas också att Piotr Protasiewicz och Artem Laguta kan komma med också, säger Konikiewicz.

– Vi hade som sagt hoppats berätta vilka förare som kommer till start. Men Antonio kommer av allt att döma att åka tävlingen här i Kumla. Men vi måste avvakta och se vilka förare som går vidare från challenge. Det går inte säga att den och den ska köra. Men senast på lördag efter challenge så har vi förarna klara, säger Krister Gardell.

Mer läsning

Annons