Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindbäck på EM-pallen efter grym uppåkning

En poäng på två första heaten. Men sedan körde Antonio Lindbäck som en gud – och blev trea i EM-deltävlingen i tyska Landshut.

Annons
Antonio Lindbäck.

Indianernas stjärna Antonio Lindbäck var riktigt illa ute i säsongens andra EM-deltävling – blev trea i första heatet och utesluten efter att ha kört på Emil Sajfutdinov i andra – men svarade med tre raka heatsegrar och tog sig till semifinal i tävlingen i tyska Landshut.

Väl där brottade han sig genom fältet från ytterbanan och vann överlägset.

I finalen, där Tomasz Gollob blev utesluten, hade han dock inget att sätta emot Sajfutdinov och Nicki Pedersen, utan slutade trea i ett finalheat där bara tre förare kom till start i omstarten.

Totalt samlade Lindbäck på sig elva poäng i deltävlingen och befäste tredjeplatsen i sammandraget, där Sajfutdinov sedan tidigare toppade före just Pedersen och Lindbäck.

Sajfutdinov har 31 poäng efter två deltävlingar, Pedersen 29 och Lindbäck, som var fyra i finalen i första deltävlingen, 22.

Indianernas polske veteran Piotr Protasiewicz inledde med tre andraplatser men tog sedan bara en poäng på två sista heaten och var i slutändan tre pinnar från semifinal. Kumlaklubbens ryske förare Artem Laguta samlade bara ihop fem poäng på lika många heat.

Nästa EM-deltävling körs i Sannahed den 15 augusti. Därefter återstår bara finalen i Ostrow den 19 september.

Mer läsning

Annons