Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindgren: "Han har något personligt emot mig"

Han uteslöts ur VM-tävlingens 14:e heat sedan Tai Woffinden kraschat. Efter tävlingen gick Fredrik Lindgren till hård attack mot domaren Krister Gardell.

Annons
Fredrik Lindgren.

- Jag höll mitt spår och var aldrig på Tai. Han tappade kontrollen på cykeln i det tjocka maetrialet, det kan jag inte rå för. Men så här är det med Gardell. Han är en extra motståndare att ha emot sig som svensk. Det har varit så här under hela min karriär. Jag är hundra procent säker på att Gardell har någonting personligt emot mig, sa LIndgren till Race Magazine efter tävlingen.

Till saken hör att LIndgren och Gardell känner varandra sedan gammalt. Krister Gardell var lagledare i Indianerna när Fredrik Lindgren kom fram i klubben. Lindgren kör numera för Dackarna i Sverige.

Fredrik kom dock tillbaka stark efter uteslutningen, och grejade en finalplats i Cardiff. Där vurpade han dock på tredje varvet, körde i en grop och flög av cykeln.

- Det var som att köra in i en trottoarkant. Men totalt sett är jag jättenöjd med tävlingen och hur jag körde, säger Lindgren.

Där var Lindgrens manager Morgan Andersson betydligt mer kritisk.

- Jag är jävligt besviken på arrangemanget. Det finns en överenskommelse om att inte sladda banan före finalheatet, med det gjordes i alla fall. Efter sladdning är det omöjligt att se en sådan grop som Fredrik körde på. Det är VM vi kör, inte Jawa Cup, dundrade Andersson.

Indianerna vann dubbelt i Cardiff. Emil Sayfutdinov, den ryske stjärnan, som årets tredje VM-seger, före dansken Niels-Kristian Iversen, vilket förstås lovar gott inför tisdagens toppmöte i elitserien med Piraterna på Sannahed.

Mer läsning

Annons