Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindgren klar för EM i Sannahed – Joel banreserv

Örebroaren och Indianernas lagkapten Fredrik Lindgren får köra EM på hemmaplan.

Annons

Det var väntat, och på tisdagen kom också det officiella beskedet. Fredrik Lindgren, 29, örebroare och lagkapten i Kumlalaget Indianerna, får köra EM-deltävlingen på hemmaplan i Sannahed den 15 augusti, trots att han inte kvalat in.

Det är arrangörerna som beslutat att tilldela Lindgren ett frikort till deltävlingen som är den tredje av fyra i EM-serien. Dessutom blir Indianernas talang och svenska juniorlandslagets lagkapten Joel Andersson, 19, banreserv vid tävlingen tillsammans med Fredrik Engman.

Sedan tidigare har Indianernas andre svensk stjärnförare Antonio Lindbäck tilldelats ett frikort till hela EM-serien, och ligger efter två deltävlingar på tredje plats i sammandraget efter att ha slutat fyra i den första deltävlingen i Torun och trea i den andra i Landshut.

Dessutom har Indianernas ryske stjärna Artem Laguta och lagets polske veteran Piotr Protasiewiecz varsin plats i EM-serien – och därmed kommer alltså fem av 18 förare i Kumla, banreserverna inräknade, tillhöra hemmaklubben. "Pepe" och Artem ligger på sjunde respektive tionde plats i EM-sammandraget efter två deltävlingar.

Förre indianföraren Emil Sajfutdinov, Ryssland, toppar sammandraget på 29 poäng medan dansken Nicki Pedersen är tvåa på 29 och Lindbäck alltså trea med 23 poäng. Polske veteranen Tomasz Gollob är fyra på 18 poäng och slovaken Martin Vaculik femma på 16. Övriga förare i EM-serien är Pawel Przedpelski, Peter Kildemand, Grigorij Laguta, Vaclav Milik, Tomasz Jedrzejak, Przemyslaw Pawlicki, Janusz Kolodziej och Hans Andersen.

Fredrik Lindgren körde sju fulla VM-säsonger 2008–2014 med GP-segern på Ullevi 2012 som höjdpunkt. I juni ingick han, tillsammans med bland andra Lindbäck, i det svenska landslag som sensationellt tog lag-VM-guld.

Lindgren försökte kvala in till årets EM-serie, men kraschade i ledningen av det sista heatet i den första kvalomgången, uteslöts ur heatet och missade därför att ta sig vidare till finalkvalet.

EM-finalen körs i Ostrow den 19 september.

Mer läsning

Annons