Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindgren på pallen i Tammerfors

Fredrik Lindgren fick kliva upp på pallen i VM-tävlingen i Tammerfors. Indianstjärnan slutade på tredje plats i finalen som vanns av Matej Zagar.

Annons
Fredrik Lindgren.

Fredrik Lindgren hade det riktigt tungt i sin hemmadebut för Indianerna mot Rospiggarna i tisdags. Lindgren kraschade då på första varvet i sina två inledande heat.

Lindgren skakade av sig den mardrömskvällen och svarade för en riktigt bra insats när Finland för första gången någonsin stod som GP-arrangör.

Lindgren körde in nio poäng i grundomgången sedan han vunnit ett heat men även sladdat omkull som siste man i sitt tredje framträdande.

I semifinalen blev Lindgren tvåa bakom Tai Woffinden.

I finalheatet startade Lindgren från andrabanan. Han fick en ganska dålig start och lyckades aldrig utmana om segern. I stället tog Matej Zagar sin första GP-seger efter att ha passerat Tai Woffinden som gjorde ett misstag i ledning.

Lindgren är nu sexa i VM-tabellen på 30 poäng. Krzysztof Kasprzak, Polen, leder på 35 trots att han inte kom till start i Tammerfors på grund av skada. Nicki Pedersen, Danmark, är tvåa på 34.

Indianernas danska förare Niels-Kristian Iversen och Kenneth Bjerre hade ingen rolig kväll. Iversen körde in sex poäng och blev tolva medan Bjerre tog tre poäng och blev sist.

Mer läsning

Annons