Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindgren skadad efter kraschen: "Borta en månad"

Indianernas lagkapten Fredrik Lindgren skadade sig i lördagens krasch. Nu blir han borta i en månad och missar minst två matcher.

Annons
Fredrik Lindgren och Indianernas lagledare Daniel

Det var i sista heatet av lördagens EM-kvaltävling i franska Lamothe-Landerron som Indianernas lagkapten Fredrik Lindgren kraschade.

Dagen efter smällen står det klart att Örebroföraren, som för andra säsongen i rad är lagkapten i Kumlaklubben Indianerna, slog upp den revbensskada han drabbades av under försäsongsträning i februari.

– Jag hade en spricak i revbenet då, och det är nog samma revben som jag slagit upp igen. Då var jag borta i en månad ungefär, och det blir nog samma nu, säger Lindgren till NA, på telefon från södra Frankrike.

Därmed står det klart att han missar Indianernas hemmamatch mot Piraterna på tisdag och bortamatchen mot Vetlanda veckan därpå. Därefter har Indianerna tre veckors uppehåll till hemmamatchen mot Rospiggarna den 16 juni, och där någonstans kan det bli aktuellt med comeback för Lindgren.

Han missar också ett antal matcher för sin brittiska klubb Wolverhamton och för sin lettiska klubb Lokomotiv Daugavpils, som kör i den polska andraligan. Blir Lindgren borta en månad missar han fyra matcher i England och tre i Polen.

Lindgren ledde det ödesdigra heatet efter första varvet och ut på det andra när han, oförklarligt, gick i backen.

– Jag kan inte förklara vad som hände. Det var som att hojen bara kastade av mig mitt i svängen, som en brunstig tjur. Först trodde jag att det var något som gått sönder, att kedjan hade gått av eller att motorn skar eller något sådant. Det bara small till. Och det sa de på läktaren också, det såg väldigt konstigt ut. Men cykeln var hel efteråt, säger Lindgren.

Kraschen gjorde också att Lindgren missar årets EM-serie. Två poäng i sista heatet hade räckt för att säkra en plats i raceoff, och i ledning fram till kraschen hade han i princip säkrat en biljett i finalkvalet.

Indianerna måste anmäla laguppställningen till tisdagens match i kväll, söndag, 21.00. Klubben har nu två alternativ då en uppgörelse mellan elitserieklubbarna säger att det måste finnas tre svenskar i startsjuan: Att endera sätta upp Lindgren och köra riders replacement för honom eller att ta in ytterligare en svensk, vid sidan om Antonio Lindbäck och Anders Mellgren. I sådana fall finns nyförvärvet Robin Törnqvist, som gjorde comeback efter hjärnskakning i torsdags, och Kumlasonen Joel Andersson att välja på.

Kör Indianerna riders för Lindgren kan bara en av Niels-Kristian Iversen, Piotr Protasiewicz och Antonio Lindbäck ta heat för honom, medan övriga tre förare som tas ut måste köra varsitt för Lindgren, enligt gällande snittregler.

Indianernas ryske nyförvärv Artem Laguta, som missade tisdagens bortamatch mot Smederna på grund av skada, gjorde comeback i samma EM-kvaltävling där Lindgren kraschade på lördagen, och vann den efter skiljeheat.

NA har förgäves sökt Indianernas lagledare Daniel "Dalle" Andersson Bäckström för en kommentar.

Mer läsning

Annons