Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindgren tia i premiären

Säsongen som indian-förare, och med siktet inställt på toppskiktet i VM, är igång. På måndagen körde Fredrik Lindgren årets första tävling, och blev tia.

Annons

Fredrik Lindgren har i år satsat på ett helt nytt upplägg.

Valt bort England, bytt till moderklubben Indianerna och lagt om vinterträningen - allt för att kunna lägga krutet på GP-serien.

På måndagen gjorde han första tävlingen för säsongen, Bank's Olympique i Wolverhampton, men någon succé blev det inte. Lindgren var sist i första heatet och följde sedan upp med två andra- och två tredjeplatser för totalt sex poäng, vilket bara gav en tiondeplats i måttlig konkurrens.

Peter Karlsson, 44, tog hem tävlingen på 14 av 15 möjliga poäng, närmast före regerande världsmästare Tai Woffinden. Dansken Peter Kildemand blev trea.

Lindgren fortsätter sin veckolånga Englandsturné i Birmingham på onsdag och fortsätter sedan med Liverpool på fredag, Eastbourne på lördag och Coventry på söndag. Det blir sista tävlingen före VM-premiären på Nya Zeeland två veckor senare, den 5 april.

Flera indian-förare har hunnit med säsongspremär.

VM-trean Niels-Kristian Iversen körde hem Mads Korneliussen Testimonial i King’s Lynn på söndagen efter att ha slagit lagkompisen Kenneth Bjerre i finalen, veteranen Piotr Protasiewicz körde maximala 10+2 i en träningsmatch med sitt polska lag Zielona Gora i helgen, och australiensiske nyförvärvet Cameron Woodward körde in sju poäng på fyra heat i Ben Fund Bonanza i Leicster och sex poäng på lika många heat i Mads Korneliussen Testimonial.

Mer läsning

Annons