Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindgren: "Varje poäng är livsviktig"

Hemma bra, men borta bäst. Indianerna har levererat på hemmaplan. - Vi känner en trygghet där, säger Indianernas lagkapten Fredrik Lindgren.

Annons

Bortsett premiärförlusten mot Rospiggarna har Indianerna gjort rent hus hemma på Sannahed. Desto tuffare har laget haft på bortaplan där det har blivit idel förluster. I de två senaste omgångarna har Indianerna förlorat mot både Rospiggarna och Elit Vetlanda på bortaplan. Efter att ha varit borta från Sannahed i en månad är Indianerna tillbaka på hemmaplan under tisdagskvällen.

-  Det är skillnad att köra hemma jämfört med på bortaplan. Det skiljer så mycket på underlaget. Bortamatcher har varit vår stora svaghet den här säsongen. Men mot Vetlanda tycker jag att vi tog ett steg i rätt riktning. På Sannahed känner vi en helt annan trygghet.

I kväll mot Vargarna har lagledaren Daniel Andersson Bäckström valt att peta bort den mycket formsvage danske föraren Kenneth Bjerre till förmån för australiern Cameron Woodward.

- Cameron har gjort det bra när har fått chansen, jag tycker det är hugget som stucket om vem av dem som ska köra. Cameron har kört bra på hemmaplan, säger Lindgren.

Själv känner lagkaptenen att hans säsong varit upp och ned, men att han känner att formen är relativt god. Indianerna är i stort behov av en seger mot Vargarna. Detta för att laget ska kunna avancera i tabellen och undvika att drabbas av slutspelsångest i slutomgångarna av elitserien. Bonuspoängerna under de fyra sista omgångarna kan helt avgöra Indianernas elitserieöde.

- Varje poäng är livsviktig för oss. Det är klart att vi känner en press på oss att ta oss till slutspel. Vi har ett så pass bra lag att vi ska vara med däruppe. Vetlanda och Rospiggarna har stuckit i väg i tabellen. Sedan är Västervik avhängda i botten. Men annars är det många lag som slåss om att gå till slutspelet. Ett  väldigt bra lag kommer att missa slutspelet, säger Fredrik Lindgren.

Hur hanterar du den här situationen som lagkapten?

-

Jag har blivit rutinerad med åren och har inga problem att ta ett snack med de etablerade förarna. Det är viktigt att få alla förare att dra åt samma håll, så att man får ut det lilla extra ur laget, säger Fredrik Lindgren.

Mer läsning

Annons