Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindgren: "Vill kvala – om jag får chansen"

Han var grymt besviken över årets resultat i VM-serien. Men en och en halv månad senare har Fredrik Lindgren nu bestämt sig för att kriga sig tillbaka.

Annons

Inför årets sista deltävling i VM-serien i speedway, i polska Torun den 11 oktober, var örebroaren Fredrik Lindgren så besviken över sin säsong att han sa att han inte ens visste om han ville fortsätta som GP-förare även om han slutade topp åtta och säkrade en plats.

Men Lindgren tog bara tre poäng i finalen och slutade på tionde plats i VM-tabellen. En ännu större besvikelse för 29-åringen som kört sju VM-säsonger och 80 GP-tävlingar i rad.

Men nu, en dryg månad senare, har Lindgren fått tillbaka hungern och bestämt sig för att satsa allt på att ta sig tillbaka till VM-serien.

– Ja, jag har tänkt försökta ta mig tillbaka. Jag vill kvala om jag får chansen, säger han.

Det där ”om:et” beror på schismen med förbundskapten Anders Fröjd som gjort att Lindgren valt att avstå från att köra lag-VM och därför i år nekades att köra individuella uppdrag som nomineras av Svemo. Kvarstår förbundets beslut kommer Lindgren inte få kvala till VM.

– Jag får ta ett snack med förbundet hur de ser på det. Helst skulle jag vilja att de tog tillbaka den svenska kvaltävlingen, att vi fick köra om platserna i VM-kvalet i stället för att förbundet skulle dela ut dem, säger han.

Inför förra säsongen satsade Lindgren allt på just VM. Satsade på stenhård fysträning, avstod körning i den engelska ligan och förberedde sig bättre än någonsin för de tolv VM-deltävlingarna.

Målsättningen var att ta ett rejält kliv mot VM-pallen. Resultatet inte ens i närheten.

– Min satsning var nog rätt, men bland annat stördes det av att min polska klubb (Wybrzeze Gdansk) strulade väldigt mycket, och jag fick inte åka så många matcher där. Vissa perioder blev det alldeles för få matcher, säger han.

Inför säsongen 2015 ändrar han åter om. Stryker allsvenskan, där han körde åtta matcher för Griparna, och återvänder i stället till England och Wolverhampton Wolves, som han körde för i elva säsonger 2003–2013 och tog hem mästerskapet med 2009. Dessutom fortsätter han som lagkapten i Indianerna och räknar med att göra klart med en polsk klubb inom kort.

– En orsak till att jag återvänder till England är att det inte blir någon VM-körning. En annan är att det blir väldigt få tävlingar i elitserien när det bara är sju lag. Det blir tolv matcher där och cirka 14 i Polen, och det räcker inte för att dra runt en säsong, säger Lindgren.

– Dessutom har jag gjort väldigt bra resultat i engelska ligan och vunnit snittligan två gånger (2009 och 2010). Jag är bra där.

Just nu är Lindgren i Andorra och försäsongstränar. Men inte alls på samma högintensiva nivå som vid den här tiden förra året.

– Det var nog ett bra upplägg då, men jag ska inte köra igång lika hårt med träningen det här året. DÅ var det stenhård fysträning direkt i november, nu känner jag att jag måste landa lite först. Jag tränar, men jag passar samtidigt på att ha lite trevligt här ner. Kör lite hoj och så vidare. Bland annat har jag kört en del flattrack med Bradley Smith som blev åtta i MotoGP i år. Sedan får jag väl börja trappa upp träningen i januari eller så.

Mer läsning

Annons