Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Madsen besviken på Indianerna

Hjälte i SM-slutspelet i höstas.
Petad i början av årets elitserie.
Men i kväll är Leon Madsen tillbaka i Indianerna, i bortamatchen mot Piraterna.
– Om jag kör bra, och blir bortplockad igen, kanske det är sista gången jag kör för laget, säger dansken.

Annons
Leon Madsen.

Leon Madsen var den stora skrällen i Indianerna förra säsongen. Från sin reservplats levererade dansken från Vejle i match efter match och blev den nya publikfavoriten i Sannahed. När Indianerna besegrade Lejonen hemma i det första SM-semifinalen körde dansken in maximala 15 poäng. Han åkte så storstilat att lagledaren Dalle Andersson gav honom smeknamnet ”Kung Leon”.

Men framgången hade en baksida. Madsen höjde sitt poängsnitt kraftig till den här säsongen – till 6,40. Han får inte längre användas på reservplats utan måste kriga med stjärnförare som Bjarne Pedersen, Piotr Protasiewicz och Grzegorz Walasek om en ordinarie väst i laget.

När Dalle Andersson tog ut premiärlaget mot Lejonen fanns inte Madsen längre med.

– Jag är besviken, och det har jag talat om för Dalle Andersson. Jag körde fullt i sista matchen förra året, och har fått en bra start på den här säsongen, så jag tycker inte att det är juste, säger Madsen.

Att han nu får chansen beror på att Niels-Kristian Iversen bröt skulderbladet i en match i Danmark i förra veckan.

– Jag ser fram emot matchen mot Piraterna. Nu ska jag visa alla människor att jag ska vara med i laget resten av säsongen.

– Om jag kör bra, och blir bortplockad igen, kanske det är sista gången jag kör för laget, säger Leon.

Inför säsongen pratade dansken med andra svenska klubbar. Bland annat fick Madsen ett färdigt erbjudande från Valsarna i Hagfors. Men i sista stund valde han att stanna i Indianerna.

– Valsarna lovade att jag skulle få köra alla matcher för dom, men jag fick samtidigt ett löfte från Indianerna om att de bästa förarna skulle vara med i laget. Jag förtjänar att få samma chans som de andra förarna, anser Leon.

Dalle Andersson förstår om dansken är besviken.

– Det ska han vara. Men det är tufft. Stoppar jag in Madsen i laget måste jag i praktiken ta bort två förare på grund av snittet, säger han.

– Visst, jag kan plocka bort ”Zorro” Zetterström men då ryker även Renat Gafurov, och då blir vi svagare på reservplats.

Leon Madsen är en hårt arbetande speedwayförare. Han tävlar i år i fyra länder.

– Totalt blir det runt 105 tävlingar i år. Rekord. Jag gillar att köra mycket tävlingar, säger han.

Tog 13 poäng i söndags

Att formen är god visade han i söndags. Madsen körde in 13 poäng för Wroclaw i den polska ligan. Spöade VM-stjärnor som Andreas Jonsson (två gånger), Kenneth Bjerre och Emil Sajfutdinov. Även Piraternas Antonio Lindbäck och Indianernas Grzegorz Walasek, båda i motståndarlaget Bydgoszcz, fick på pälsen.

– Allt känns bra, förutom att jag käkar smärtstillande för en armbåge som värker. När min doktorn tittade på den inför säsongen ville han operera, men då var det för sent in på säsongen.

Mer läsning

Annons