Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Madsen ersätter skadad Iversen

Niels-Kristian Iversen kraschade i en ligamatch i Danmark och bröt ena skulderbladet.
Nu blir Indianernas nyförvärv borta i minst tre veckor.
– Synd när han börjat säsongen så starkt, säger Indianernas lagledare Dalle Andersson som kallar in en annan dansk, Leon Madsen, till tisdagens bortamatch mot Piraterna.

Annons

Det var i en match för Holsted i den danska superligan som Iversen körde i ett hål i banan i en tuff förstakurva, tappade kontrollen, och landade hårt. Läkarna konstaterade en fraktur på vänster skulderblad.

– Det är ett ”snyggt” brott och doktorn säger att det inte ser ut att vara några komplikationer. Det verkar inte vara några skador på ligamenten i axeln och det är bra nyheter, säger Iversen.

Iversen hade stora problem med sin vänstra axel redan 2008.

– Jag är lättad över att jag inte gjort större skada på axeln. Det var en ganska stor krasch och det kunde ha gått mycket värre.

Iversen hoppas kunna köra speedway igen redan om tre veckor, men det återstår förstås att se.

För Indianernas lagledaren Dalle Andersson ställer skadan till problem. Iversen har öppnat starkt i sin nya klubb med två toppinsatser mot Lejonen. Nu kallar Dalle in fjolårets succédansk Leon Madsen som stått utför indian-laget i början av elitserien på grund av sitt höga snitt på 6,40.

– Utan Iversen har jag 7,20 kvar att gå på och då ryms Madsen. Det kan bli så att Leon kör i par med Bjarne Pedersen på tisdag, men jag har inte riktigt bestämt mig, säger Dalle.

Även det polska nyförvärvet Daniel Jeleniewski finns tillgänglig. Han har inte längre körförbud från sin polska klubb Wroclaw.

– Men Jeleniewski har inte visat några bra resultat i Polen, säger Dalle.

Mer läsning

Annons