Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mellgren från sjuksängen: "Gör ont när jag andas"

Nu berättar Anders Mellgren själv för första gången om torsdagens svåra krasch.

Annons
Anders Mellgren.

Direkt från sjukhussängen på Skånes universitetssjukhus i Malmö, och med en dränageslang i den punkterade lungan, svarar speedwayföraren Anders Mellgren, 23, i telefon. Och berättar för första gången om kraschen i torsdagens bortamatch med sitt allsvenska lag Valsarna, mot Gnistorna i Malmö.

– Jag fick ett res mitt i en böj, och hoppade av cykeln. Men tydligen kom den inte undan, utan jag landade rakt på den efter att jag slängt mig av. Det blev bara skit, säger han med svag röst.

– Jag kände direkt att det inte gick bra.

Mellgren fördes omedelbart till sjukhus med ambulans, där det konstaterades att han brutit revben och alltså punkterat ena lungan.

– Nu har de satt en slang i lungan på mig så allt blod ska komma ut, men de tror att jag ska få åka hem i morgon. Det gör väldigt ont när jag tar djupa andetag, ja, när jag andas över huvud taget.

På sin Facebooksida skriver Mellgren att det inte kommer "dröja allt för länge tills jag är tillbaka" och att han "längtar redan efter att få gasa igen”, men på telefon är Hagforsföraren mer nedtonad.

– Vi får se hur lång tid det tar. Jag kör när jag känner mig bra, det är ingen idé att stressa.

Mellgren körde de två första elitseriematcherna för Indianerna den här säsongen, och var bland annat med i två femettor när Kumlalaget vände sexpoängsunderläge borta mot Smederna i andra omgången.

Men i tisdagens hemmamatch mot Piraterna var Mellgren ställd åt sidan till fördel för Joel Andersson, då Mellgrens högre snitt inte passade in i laget när Scott Nicholls ersatte Artem Laguta.

Nu lär en comeback i indianväst dröja för värmlänningen.

Mellgren var med om en ännu värre krasch förra våren, då han bröt ryggen vid en serietävling i England. Då gjorde han en rekordartad comeback bara 72 dagar efter smällen.

Tidigare skadade indianföraren Robin Törnqvist gör däremot comeback i morgon, lördag, efter att ha spräckt sitt ena nyckelben i en den allsvenska premiären den 7 maj.

Efter ett misslyckat comebackförsök veckan efter vurpan gör 28-åringen ett nytt försök i ett division 1-sammandrag med Kavaljererna hemma på Tallhult i Hagfors.

– Jag har kört laser på skadan och varit i Västerås och fått den tejpad, så jag hoppas att det håller nu, säger han.

Törnqvist är också uttagen till Indianernas B-lag som på söndag kör sammandrag mot Smederna, Dackarna och Masarna på Sannahed. Förutom Törnqvist är Joel Andersson, Freddy Godlund och Adrian Bergqvist uttagna i hemmalaget.

Läs mycket mer om Robin Törnqvist och om lagkaptenen Fredrik Lindgren i lördagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons