Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA avslöjar: Henka nära Indianerna - bråket över

NA kan avslöja att Indianerna är nära att återuppta livstidskontraktet med ikonen Henrik ”Henka” Gustafsson.
Redan på fredagen kan han vara tillbaka i klubben.
– ”Henka” är här i från och ska vara här. Det som hände spelar ingen roll nu. Det finns inga hard feelings, säger Indianernas lagledare Daniel ”Dalle” Andersson.

Annons
Snart på rätt sida stängslet igen. NA kan avslöja att Henrik

NA kan nu berätta att Indianernas främste speedwayförare genom tiderna – 40-årige Henrik ”Henka” Gustafsson – bara är formaliteter från en comeback i klubbens i hans hjärta.

– Vi ska träffa ”Henka” på fredag. Det är inget jag behöver hålla hemligt. Vi vill ha tillbaka honom och det finns inga hard feelings mellan oss på något vis längre, säger Daniel Andersson, som ser en möjlighet att använda Gustafsson som reserv tillsammans med Niels Kristian Iversen.

PetadesEfter 23 år i Indianerna lämnade Henka Indianerna i slutet av november 2008. Då hade han petats av Dalle Andersson och bröt då det livstidskontrakt han kommit överens om:

– Fast det har ju klubben redan brutit genom att inte betala mig i tid alla gånger, sa Henka då till NA.

Dalle Anderssons sa samtidigt:

– Jag har förklarat för klubbledningen hur jag tänker med laget, och det har gett mig klartecken att köra mitt race. Om Henka vill bryta sitt livstidskontrakt är det upp till honom, men klubben är inte skyldig honom några pengar i nuläget.

Henka lämnade Indianerna för ekonomiska krisklubbarna Rospiggarna och Valsarna.

En återkomst i Indianerna skulle nu även innebära att Henka återförenas med sin son Simon, som varit i England en tid och därför enligt Dalle inte hunnit att skriva på kontraktet inför nästa säsong.

Nobbade Nicki Pedersen

NA kan nu också berätta att Indianerna så sent som förra veckan valde att nobba förre världsmästaren och GP-stjärnan Nicki Pedersen. Orsaken var att klubben inte ville ävetyra sin ekonomi.

– Hans krav var väldigt urspårade och jag kan inte se en svensk klubb som kan vara beredd att betala sådana summor. Jag såg Nicki som ett tänkbart alternativ i stället för Niels Kristian Iversen. Vi körde med öppna kort hela tiden men kom aldrig nära varandra, säger Dalle Andersson. 

Carlsson blir ny lagledare

På onsdagen blev det även klart att Indianerna förstärker ledarsidan. Mattias Carlsson, 36, från Örebro blir ny assisterande lagledare.

– Han tar över Ove Österbergs plats. Ett perfekt namn för klubben. Mattias har varit lagledare i A-laget tidigare och är en bra vän till mig, säger ”Dalle”.

Läs mer i torsdagens NA, papperstidningen!

Henka

Namn: Henrik "Henka" Gustafsson.

Född: 14 augusti 1970.

Säsonger i Indianerna: 23.

Andra elitserieklubbar: Rospiggarna och Valsarna.

Meriter: Bland annat VM- guld i lag och par, två SM-guld med Indianerna och tre pallplatser i Grand Prix.

Mer läsning

Annons